ΔΑΠ: Ρεσιτάλ βίας της ΠΚΣ στο ΑΠΘ

ΔΑΠ: Ρεσιτάλ βίας της ΠΚΣ στο ΑΠΘ

"Χυδαίες απειλές στην Αναπληρώτρια Υπεύθυνη και τον Υπεύθυνο Συνδικαλισμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης" καταγγέλλει η κυβερνητική φοιτητική παράταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Οι τραμπούκικες πρακτικές της ΠΚΣ δεν προκαλούν πλέον έκπληξη σε κανέναν. Σε ένα ακόμα περιστατικό βίας, 15 μέλη της Πανσπουδαστικής εμφανίστηκαν ξαφνικά στον πολιτικό χώρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. σπρώχνοντας, βρίζοντας και απειλώντας.

Χρησιμοποιώντας πρακτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, σε ανελεύθερες, αυταρχικές εποχές, επιτέθηκαν στην Αναπληρώτρια Υπεύθυνη και στον Υπεύθυνο Συνδικαλισμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, διαμηνύοντας πως «θα κόψουν και θα αποκλείσουν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το πανεπιστήμιο», ενώ συνέχισαν με απειλές: «Πτυχίο θα πάρετε όταν το πούμε εμείς». 

Παρατηρητής του ανωτέρω περιστατικού ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο οποίος όχι μόνο δεν έσπευσε να «συγκρατήσει» τους συντρόφους του, αλλά κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση, τονίζοντας επανειλημμένως ότι εκείνοι «θα αποφασίσουν πότε θα ρίξουν ξύλο». 

Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ καταδικάζουμε τη βία και την τοξικότητα που συνειδητά διασπείρουν με σκοπό να απωθήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από τα κοινά και τον υγιή συνδικαλισμό. Η στρατηγική τους στόχευση για τους Φοιτητικούς Συλλόγους είναι σαφής και ξεκάθαρα πλέον διατυπωμένη:

Θέλουν Φοιτητικούς Συλλόγους μικρούς και ελεγχόμενους, φερέφωνα της κεντρικής κομματικής γραμμής. Συλλόγους δίχως μαζικότητα, δίχως συμμετοχή, συλλόγους που δε θα εκφράζουν την πλειοψηφούσα φωνή των φοιτητών. 

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και των ελεύθερα σκεπτόμενων φοιτητών δεν πρόκειται να περάσει. Θα συνεχίσουμε σθεναρά να βρισκόμαστε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα, δίχως φόβο στις σχολές μας, για να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον των φοιτητών.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr