Νομική Σχολή ΑΠΘ: Ελεύθερη πρόσβαση σε Κώδικες και Νομοθετήματα μέσω laptop, κινητών εν ώρα μαθήματος

Νομική Σχολή ΑΠΘ: Ελεύθερη πρόσβαση στους Κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα για όλους, εντός της Σχολής, των αιθουσών διδασκαλίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ στην ψηφιακή εποχή! Ελεύθερη πρόσβαση στους Κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα για όλους, εντός της Σχολής, των αιθουσών διδασκαλίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

"Χάρη στην αναβάθμιση του εξοπλισμού WiFi που διενήργησε με επιτυχία το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο κτήριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής αυτής να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους χώρους της Σχολής τους και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.


Αξιοποιώντας τη δυνατότητα αυτή, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ έκανε την εβδομάδα αυτή ένα βήμα παραπέρα στην ψηφιοποίηση της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε συνεργασία με την βάση νομικών πληροφοριών QUALEX του εκδοτικού οίκου "Νομική Βιβλιοθήκη", η Νομική Σχολή του ΑΠΘ δημιούργησε μια ειδική πλατφόρμα με όλους τους Κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα που χρησιμοποιούν οι καθηγητές της Σχολής κατά τη διδασκαλία τους εν ώρα μαθήματος.

Στο εξής, όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές που θα βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής Σχολής και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, είτε για να παρακολουθήσουν την διδασκαλία ενός μαθήματος, είτε για να μελετήσουν στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης της Σχολής ή στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, θα μπορούν να έχουν άμεση, ταυτόχρονη και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα που χρησιμοποιούν οι καθηγητές τους στη διδασκαλία τους.

Κατόπιν αυτού, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους πλήθος κωδίκων σε καθημερινή βάση για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Θα μπορούν, όλοι ταυτόχρονα, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, του laptop τους ή ενός tablet, σε όλους τους κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα, στα οποία αναφέρονται οι καθηγητές τους στα μαθήματά τους.

Εξάλλου, χάρη στις αυξημένες δυνατότητες του αναβαθμισμένου εξοπλισμού WiFi στη Σχολή τους, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Νομικής ΑΠΘ θα μπορούν πλέον όλοι να έχουν ελεύθερη και ταυτόχρονη πρόσβαση εντός της αιθούσης διδασκαλίας σε θεωρητικά κείμενα, δικαστικές αποφάσεις και πρακτικά θέματα που ανεβάζουν από πριν οι καθηγητές τους στο e-learning του μαθήματός τους, ώστε να παρακολουθούν αποτελεσματικότερα τη διδασκαλία των μαθημάτων τους, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, το laptop τους ή το tablet τους.

Τέλος, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ διαθέτει πλέον μια εκτεταμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη ακριβών διεθνών βάσεων νομικών πληροφοριών, χάρη στη στήριξη που της παρέχει η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου. Η ταυτόχρονη πρόσβαση σε αυτές τις βάσεις θα είναι πλέον εφικτή εντός της Σχολής από όλους τους χρήστες της βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ήτοι προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, χωρίς τους περιορισμούς που υπήρχαν πριν την αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής της Σχολής.

Έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ αναβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών της, ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και διευκολύνοντας την νομική έρευνα.

Το επόμενο τεχνολογικό βήμα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ στην ίδια κατεύθυνση ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής, που προβλέπεται να υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες χάρη στα κονδύλια από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει η Σχολή".

Η ανακοίνωση της Νομικής ΑΠΘ:

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του εξοπλισμού WiFi στη Σχολής μας, είναι πλέον εφικτή η ταυτόχρονη πρόσβαση στο δίκτυο όλων όσων βρίσκονται στη Σχολή ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αυτό μάς επιτρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ακόμη προς την ψηφιοποίηση της υποστήριξης της διδασκαλίας.

Καθιστούμε εφικτή την πρόσβαση όλων των φοιτητών όταν βρίσκονται στη Σχολή και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη στους Κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα που αναφέρονται στον κατάλογο του συνημμένου αρχείου pdf.

Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, διαμορφώσαμε στη βάση νομικών δεδομένων QUALEX μια ειδική πλατφόρμα για τη Σχολή μας με όλους τους κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα που αναφέρονται συχνότερα κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να συνδέονται οι φοιτητές μέσω του eduroam, όταν βρίσκονται στη Σχολή, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη Βιβλιοθήκη της Σχολής, αλλά και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, το laptop ή το tablet τους.

Έτσι, στο εξής, δεν θα χρειάζεται να φέρνουν μαζί τους έγχαρτους Κώδικες. (Αυτό δεν ισχύει για τις εξετάσεις, ούτε για τα Αμφιθέατρα, μικρό και μεγάλο, όπου δεν υπάρχει ακόμη εγκατάσταση WiFi).

Για την ενεργοποίηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης στους κώδικες και τα νομοθετήματα εντός της Σχολής, η QUALEX θα στείλει στον ιδρυματικό λογαριασμό κάθε φοιτητή και φοιτήτριας ένα e-mail από την διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελέγξτε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό για να βεβαιωθείτε ότι λάβατε το mail αυτό. Σε περίπτωση που δεν το βρείτε στα εισερχόμενα, ελέγξτε τα ανεπιθύμητα μηνύματά σας, μη τυχόν και πήγε στα spam.

Το mail της Qualex θα σταλεί στον ιδρυματικό σας λογαριασμό. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να είναι ενεργός ο ιδρυματικός τους λογαριασμός. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του ιδρυματικού σας λογαριασμού στην ιστοσελίδα accounts.auth.gr δίνοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας δόθηκαν όταν γραφτήκατε. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στον ιδρυματικό σας λογαριασμό, έχετε τη δυνατότητα ανάκτησης του κωδικού από την ιστοσελίδα https://myaccount.auth.gr/pr/password/recover Με τα ίδια στοιχεία, έχετε πρόσβαση και στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μέσω της ιστοσελίδας https://webmail.auth.gr όπου θα λάβετε το mail της Qualex.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ QUALEX ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ.

Η πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα κωδίκων και νομοθετημάτων θα μπορεί να γίνει είτε μέσω της εφαρμογής Qualex για το κινητό σας, είτε μέσω της εφαρμογής web για το laptop ή στο tablet σας. Μπορείτε να επιλέξετε το ένα ή το άλλο (ή και τα δυο) ανάλογα με το μέσο επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε όταν έρχεστε στη Σχολή (κινητό, laptop ή tablet).

Ελεύθερη πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα των κωδίκων έχετε μόνον όταν βρίσκεστε τη Σχολή και την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και αποκλειστικά μέσω του δικτύου WiFi eduroam, που είναι ενεργό σε όλο το κτίριο της Νομικής Σχολής και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ (το μικρό και το μεγάλο αμφιθέατρο δεν έχουν εγκατάσταση για WiFi).

Για τη σύνδεση στο δίκτυο WiFi eduroam, χρειάζονται τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Αναλυτικές οδηγίες για τη ρύθμιση της ασύρματης σύνδεσης WiFi eduroam σε κινητό τηλέφωνο ή σε υπολογιστή, θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://it.auth.gr/manuals-category/wifi/ επιλέγοντας κάθε φορά την κατηγορία που σας ενδιαφέρει.

Η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όλων ανά πάσα ώρα και στιγμή στους Κώδικες και τα βασικά νομοθετήματα που χρησιμοποιούν οι καθηγητές στο μάθημα, θα πρέπει να σας ενθαρρύνει να έρχεστε πλέον με laptop ή tablet στη Σχολή. Αυτό θα αναβαθμίσει τις σπουδές σας.

Διότι, με τη χρήση laptop ή tablet εντός της Σχολής, θα μπορείτε κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας να έχετε πρόσβαση και στο e-learning του μαθήματος, όπου οι καθηγητές σας αναρτούν δικαστικές αποφάσεις ή άλλα κείμενα, στα οποία αναφέρονται στο μάθημα. Όπως επίσης σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα σάς παραπέμπουν οι καθηγητές σας κατά τη διάρκεια του μαθήματός τους. Όλοι, ταυτόχρονα, εντός της αιθούσης. Κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι τώρα.

Η τεχνολογία μας βοηθά να αναβαθμίσουμε το επίπεδο σπουδών στη Σχολή μας. Ας την αξιοποιήσουμε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr