Προστέθηκε νέο δωρεάν μάθημα Ιατρικής για όλους από το ΑΠΘ / Χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης

Νέο μάθημα στο πλαίσιο των Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Η Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε.) του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα φιλοξενίας ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων τύπου MOOCs (Massive Open Online Courses). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από επιστήμονες και καθηγητές της Ιατρικής αλλά και συναφών επιστημών, όπως Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για θέματα δημόσιας υγείας όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα όλων των ιδρυμάτων της χώρας. Με την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης.


Στο νέο μάθημα με τίτλο «Άνοιες και άλλες διαταραχές μνήμης» αναφέρεται ότι η άνοια ή μείζων νευρογνωστική διαταραχή αποτελεί τη έβδομη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, επηρεάζει τη μνήμη, την αντίληψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, παρουσιάζεται κυρίως σε άτομα άνω της ηλικίας των 65 ετών και η συχνότητα της αυξάνεται: κάθε τρία δευτερόλεπτα καταγράφεται ένα νέο περιστατικό άνοιας στον κόσμο. Η πρόληψή της είναι εφικτή ακολουθώντας μεσογειακή διατροφή, φυσική άσκηση, κοινωνική ζωή, εκπαίδευση, κοινωνική προσφορά, αποφυγή καπνίσματος και άλλων βλαβερών εθισμών από την παιδική ηλικία και σε όλη την ενήλικο ζωή. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη διάγνωση από το στάδιο της ήπιας νοητικής διαταραχής είναι εξαιρετικά σημαντικές, όπως και η διαμόρφωση ειδικών δομών για την υποστήριξη και εκπαίδευση των ασθενών και των φροντιστών τους, ώστε οι ηλικιωμένοι να έχουν την αναγνώριση και τη ποιότητα ζωής που τους αξίζει!

Διδάσκουσα: Κουτσουράκη Ευφροσύνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευρολογίας- Νευροανοσολογίας ΑΠΘ

Η έναρξη του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές στο σύνδεσμο:
https://openlearn4health.auth.gr

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr