Απάντηση της ΠΚΣ στη ΔΑΠ για την κατάκτηση στηθοσκοπίων στην Ιατρική ΑΠΘ

Απάντηση της ΠΚΣ στη ΔΑΠ για την κατάκτηση στηθοσκοπίων στην Ιατρική ΑΠΘ

Η Πανσπουδαστική ΚΣ στην Ιατρική ΑΠΘ, εξέδωσε απάντηση, όπως αναφέρει, "στη ψευδεπίγραφη και τυχοδιωκτική ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ" σχετικά με το ζήτημα κατάκτησης στηθοσκοπίων στην Ιατρική ΑΠΘ.

Η απάντηση της ΠΚΣ:


"Σημαντική κατάκτηση των φοιτητών! Δωρεάν στηθοσκόπια για τους πρωτοετείς φοιτητές! Με τους αγώνες μας διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών μας!

Όπως ανακοινώθηκε στον νέο προϋπολογισμό της Σχολής, προβλέπεται να δοθούν δωρεάν στηθοσκόπια στους πρωτοετείς συμφοιτητές μας για την διεκπεραίωση των εργαστηριακών τους υποχρεώσεων.

Η παραχώρηση αποκλειστικά δωρεάν εξοπλισμού για όλους τους φοιτητές αποτελεί πάγιο αίτημα μας εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, με την Πανσπουδαστική ΚΣ να το θέτει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας.

Πρόκειται για μια κατάκτηση του Φοιτητικού Συλλόγου μας! Η ΔΑΠ όχι μόνο δεν στήριξε, αλλά και καταψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια το δίκαιο αυτό αίτημα μας στα ΔΣ, καθώς το θεωρούσε «αντιρεαλιστικό και οικονομικά ασύμφορο για το κράτος». Αναρωτιόμαστε, πότε έγινε αυτή η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος, και με ποια συνεννόηση;

Αποτέλεσμα των αγωνιστικών διεκδικήσεων μας είναι τα δωρεάν στηθοσκόπια! Οι φοιτητές Ιατρικής, με τους αγώνες τους, την οργάνωση και την επιμονή τους κατέκτησαν να καλύπτονται, έστω για τους πρωτοετείς, δωρεάν στηθοσκόπια.

Συνεχίζουμε για να έχουμε άλλες κατακτήσεις!

Διεκδικούμε:

• Αποκλειστικά δωρεάν παροχή όλων των αναλώσιμων που έχουμε ανάγκη(ιατρική ποδιά, ανατομική λαβίδα, «στυλό» και ψαλίδι
• Άμεση ανακαίνιση του Ανατομείου
• Αποκλειστικά δωρεάν γραμμές αστικών λεωφορείων για τους φοιτητές Ιατρικής προς όλα τα Νοσοκομεία όπου ασκούμε τις κλινικές μας, όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος πέρυσι.

Προχωράμε στον ίδιο δρόμο, για τις σπουδές και την ζωή που μας αξίζει!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr