Υπο κατάληψη το Φιλολογικό του ΑΠΘ – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Υπο κατάληψη το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλολογίας του ΑΠΘ πραγματοποίησε στις (08/10) Γενική Συνέλευση και αποφάσισε κατάληψη του τμήματος και κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου Φιλολογίας, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή 11/10.


Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» η Γ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου αποφάσισε: 

Κατάληψη του τμήματος την Παρασκευή 11/10 και συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία 12:00 στην Καμάρα μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους Αρχιτεκτονικής, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Μουσικού, Ιατρικής ενώ είναι προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις κι άλλων Φοιτητικών Συλλόγων σήμερα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

- Κάτω τα χέραι από το άσυλο! Ανατροπή του νομοσχεδίου της 8/8 

- Καμία εφαρμογή του προγράμματος ΝΔ-Κεραμέως για την Εκπαίδευσης

- Καμία διαγραφή φοιτητών ν+2

- Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

- όχι στην εντατικοποίηση, την πειθάρχηση, τη διάλυση των ενιαίων και ισχυρών πτυχίων

- Κάτω το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου. Να μην κατατεθεί

- Κάτω οι ενέργειες της Πρυτανείας Παπαϊωνάννου με FACE CONTROL στις εισόδους του ΑΠΘ, και οι δηλώσεις που επικροτούν την αυταπάγγελτη είσοδο της αστυνομίας σε κινητοποιήσεις φοιτητών και προψθούν την κατάργηση του ασύλου. 

- Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους

- όχι στην εξίσωση δημόσιων και ιδιωτικών πτυχίων και στη συμπίεση των δικαιωμάτων των φοιτητών προς τα κάτω!

- Καμιά εξωτερική - εσωτερική αξιολόγηση του πανεπιστημίου, της σχολής και του τμήματος. Μπλοκάρισμα κάθε τέτοιας κίνησης.

- Κατάργηση του συνόλου της Εκπαιδευτικής Αναδιάρθρωσης, των νόμων Γαβρόγλου, του νόμου Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου, των Οργανισμών/Κανονισμών Ιδρυμάτων.

- Όχι στα συμβούλια Ιδρύματος και στον θεσμί του γενικού γραμματέα. Καμία σκέψη για εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, Ελεύθερη παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στα όργανα αυτά. Ανοιχτές διαδικασίες Συγκλήτου και τμημάτων για τους συλλόγους των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου. Η ημέρα και ώρα της Συγκλήτου να ανακοινώνεται επίσημα.

- Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί τώρα! Κάτω το νέο λύκειο-εξεταστικό κάτεργο. Όχι στην τράπεζα θεμάτω, τις τριπλές εισαγωγικές, την ελάχιστη βάση εισαγωγής (βάση του 10). Κοινοί αγώνες μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών!

- Ανατροπή της Κυβέρνησης ΝΔ και των ιμπεριαλιστικών της επιδιώξεων

- Ανατροπή των μνημονίων, Ε.Ε., ΔΝΤ

Όλοι οι φοιτητές στις γενικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr