Κουτσούμπας για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: "Τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies"

Κουτσούμπας για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: "Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies"

«Πυρά» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το νομοσχέδιο που φέρνει την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

«Το νομοσχέδιο είναι πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του» είπε και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση θεσμοθετεί πτυχία με τιμή αντί για πτυχία με αξία, τα οποία θέλουν οι φοιτητές».


Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το Σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. «Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε», κατέληξε.

“Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”

Παράλληλα, ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: “Εδώ και μερικούς μήνες στην προσπάθεια να υπερασπιστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας, όταν μάλιστα δια στόματος πρωθυπουργού ειπώθηκε ότι οι φοιτητές φέρονται περίπου σαν ληστές.

Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Μπορεί να αποκλείστηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όμως η φωνή τους ακούγεται εδώ μέσα από το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε και με την Ενέργεια, τον σιδηρόδρομο και την Υγεία και λέει ότι δήθεν θα αναβαθμίσει το δημόσιο η ιδιωτικοποίηση και η «απελευθέρωση» Και το λέει στον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώνει νόμιμο φακελάκι για να χειρουργείται.

Το πραγματικό σύγχρονο, είναι η επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν εκπαίδευση και όχι η περιστολή του, καθώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες”.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr