Καθηγητές Πανεπιστημίων: Ανάγκη για ουσιαστική διαβούλευση

Καθηγητές Πανεπιστημίων: Ανάγκη για ουσιαστική διαβούλευση

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΔΕΠ υπενθυμίζοντας τη στάση της ενάντια στην παράκαμψη του άρθρου 16, αλλά και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Επιπλέον τονίζεται ότι απαραίτητη είναι η ανάγκη για ουσιαστική διαβούλευση για την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.


Τέλος, η ΠΟΣΔΕΠ καλεί σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Μαρτίου, ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Η ανακοίνωση

«Σας υπενθυμίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της 23-2-2024

η οποία

1. Επαναβεβαιώνει την σταθερή στάση της ΠΟΣΔΕΠ στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του 16ου συνεδρίου της, ενάντια στην παράκαμψη - παραβίαση του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών «Πανεπιστημίων».

2. Επιμένει στην ανάγκη μιας ουσιαστικής διαβούλευσης για την μετρήσιμη ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αναγκαία στελέχωση, την απαραίτητη χρηματοδότηση, τη θεσμική θωράκιση των δημοκρατικών λειτουργιών και του αυτοδιοίκητου, καθώς αυτές είναι οι πραγματικές ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

και με την οποία

καλούμε σε κινητοποίηση τον κλάδο τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη με αποφάσεις των συλλόγων) και οργανώνουμε, σε συντονισμό και με άλλους φορείς, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα ψήφισής του.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr