Πρώην Πρόεδρος ΠΕΠΤΕΓ: "Παραιτήσεις καθηγητών, κλαυσίγελος..."

Πρώην Πρόεδρος ΠΕΠΤΕΓ: "Παραιτήσεις καθηγητών, κλαυσίγελος..."

του Γιάννη Πετράτου *

για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Γεωπονικών Σχολών και τις παραιτήσεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Μόλις διάβασα το άρθρο για τις παραιτήσεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον αγώνα που κάνουν περί επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών της Γεωπονικής σχολής, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω.

Στην αρχή χάρηκα γιατί αγωνίζονται επιτέλους για τα δικαιώματα των φοιτητών τους, έπειτα όμως θυμήθηκα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των σχολών που οι ίδιοι ήταν καθηγητές τα προηγούμενα χρόνια.

Θα μου πει κάποιος , ότι κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και αυτό, σωστά, πρέπει, οφείλουν να δώσουν μάχες να εξασφαλίσουν τους αποφοίτους των σχολών που διδάσκουν, πρώτα για να τους δώσουν όλα τα όπλα για να αγωνιστούν στην αγορά εργασίας, έπειτα για να προστατέψουν το «προϊόν» τους και τέλος για να δώσουν κύρος στη σχολή που διδάσκουν προκειμένου να έχουν περισσότερους φοιτητές, περισσότερα ευρωπαϊκά και ντόπια προγράμματα .

Όμως άργησαν περίπου 25 χρόνια, ακριβώς για τους ίδιους λόγους όφειλαν να αγωνιστούν και για τους προηγούμενους απόφοιτους που οι ίδιοι δίδασκαν τόσα χρόνια πριν γίνουν καθηγητές πανεπιστημίου.

Άφησαν τμήματα των Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, δέχτηκαν τις αλλαγές του σχεδίου Αθηνά οι οποίες ουσιαστικά κατάργησαν τα επαγγελματικά δικαιώματα σε σχολές που ήδη είχαν και το χειρότερο επέτρεψαν να κλείσουν τα ιδρύματα χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τους απόφοιτους.

Η ανακοίνωση δε που έκαναν είναι εξοργιστική γιατί στο τέλος αναφέρει ότι τα παραπάνω προβλήματα είναι λυμένα.

Θα ήθελα έστω και τώρα, δεν είναι αργά, να εντάξουν μέσα στα αιτήματα τους και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς ως απόφοιτοι των ανώτατων Τεχνολογικών ιδρυμάτων και να αναθεωρήσουν την ανακοίνωσή τους.

Θα ήθελα να τους δω να αγωνίζονται πραγματικά για την εξασφάλιση των αποφοίτων, όχι μόνο των φοιτητών τους, είναι πολλά τα 25 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα σε τμήματα όπως , η Ανθοκομία & Αρχιτεκτονική Τοπίου, η Αρχιτεκτονικής Τοπίου και άλλα πολλά τμήματα που θέλω να πιστεύω ότι δεν τα ξεχνούν .

*Γιάννης Πετράτος

Πρώην Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

Γεωπόνος ΤΕ του Πρώην ΤΕΙ Ηπείρου του Τμήματος Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτούνται όλοι οι καθηγητές της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων / Απόφαση «βόμβα»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr