Ο Γιάννης Γεωργιάδης μάζεψε 19.050 μόρια / Τι σπουδές επιλέγει

Ο Γιάννης Γεωργιάδης μάζεψε 19.050 μόρια / Τι σπουδές επιλέγει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2023Ο Γιάννης Γεωργιάδης, από την Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε φέτος την φοίτησή του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο 1ο Λύκειο Πανοράματος, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 19.050 μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο νεαρός Γιάννης θέλησε να μοιραστεί με τα «Φοιτητικά Νέα» το όραμα που ήδη έχει για τις Σπουδές του, αλλά και λεπτομέρειες για τη ζωή και την προετοιμασία του, στο δρόμο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το μεγαλύτερο πάθος του Γιάννη, όπως ίδιος μας αναφέρει, είναι ο αθλητισμός (ποδόσφαιρο και μπάσκετ), όμως του αρέσει πολύ και η μουσική, και συχνά γράφει στίχους για δικά του ραπ κομμάτια. Θέλει να σπουδάσει είτε Εφαρμοσμένη Πληροφορική, είτε Οικονομικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Έχει καταλήξει σε αυτές τις Επιστήμες μετά από ώριμη σκέψη και συζητήσεις με ανθρώπους του κύκλου του. Παρόλα αυτά, το μότο του πριν τις Πανελλήνιες, αν τον ρωτούσε κάποιος τι θέλει να σπουδάσει ήταν "θέλω να γράψω καλά και μετά θα δούμε". Ο ίδιος έχει κάνει τη δική του έρευνα για το προφίλ του ΠΑΜΑΚ και έχει ακούσει θετικά σχόλια για τον συνδυασμό γνώσης Πληροφορικής και Οικονομικών που προσφέρει η Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, σε αντίθεση με την Πληροφορική του ΑΠΘ που δεν συνδυάζει τα Οικονομικά.


Ο αποφασισμένος Γιάννης ήδη πιστεύει πως ως απόφοιτος είτε του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο ΠΑΜΑΚ είτε του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, θα έχει αποκτήσει γνώσεις πάνω στα συγκεκριμένα αντικείμενα, που θα αποτελέσουν την βάση για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία, αλλά και ότι θα έχει καταφέρει να εφοδιαστεί με περαιτέρω κριτική σκέψη και εργατικότητα.

Σχετικά με το πρόγραμμα μελέτης και προετοιμασίας του για τις Πανελλήνιες, ο Γιάννης περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Η αλήθεια είναι ότι, από το Πάσχα και έπειτα, το πρόγραμμα μελέτης ήταν πολύ απαιτητικό. Όχι πως πριν δεν διάβαζα, αλλά από το Πάσχα και έπειτα ήταν που έγινε η μεγάλη διαφορά. Δεν θέλω να μιλήσω με αριθμούς για το πόσες ώρες διάβαζα, αλλά μπορώ να πω ότι προσπαθούσα να πιέζω τον εαυτό μου και ακόμη και στιγμές που μπορεί να μην είχα πολύ όρεξη. Άλλες φορές, το κατάφερνα και άλλες όχι, αλλά σε γενικό πλαίσιο, ειδικά τον τελευταίο καιρό, το διάβασμα είχε κατακλύσει το μεγαλύτερο κομμάτι μιας τυπικής ημέρας. Υπήρχαν σίγουρα μέρες που θυσιάστηκαν είτε έξοδοι είτε τα χόμπι μου για το διάβασμα, αλλά σε γενικές γραμμές καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, θεωρώ πως έκανα καλή κατανομή του χρόνου και του διαβάσματος και είχα ευκαιρίες για εξόδους και για τα ενδιαφέροντά μου, αλλά και για ξεκούραση. Βέβαια, ο ύπνος ήταν κάτι που στερήθηκα περισσότερο από τα άλλα. Από το Πάσχα και μετά, όμως έθεσα ένα καλύτερο πρόγραμμα ύπνου που με βοήθησε πολύ στο διάβασμα».

Για την διατήρηση καλής μνήμης όταν μελετούσε, ο Γιάννης μας διευκρινίζει πως απλά διάβαζε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και έτσι το μάθαινε αποτελεσματικά. Για τον ίδιο οδηγός υπήρξε το πιο κάτω ρητό: "Μην κάνεις κάτι μέχρι να το κάνεις σωστά μια φορά, αλλά μέχρι να μην μπορείς να το κάνεις λάθος", ενώ επιχείρησε πολλές φορές να μελετά στην τοπική Βιβλιοθήκη, η οποία του προσέφερε τις συνθήκες απόλυτης συγκέντρωσης και κινήτρου που χρειαζόταν. Στο σπίτι, επίσης, προσπαθούσε να αφηγείται τα κείμενα που μάθαινε στους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι παρατηρούσαν λεπτομέρειες που ίσως ο ίδιος παρέλειπε.

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ο Γιάννης μας αποκαλύπτει πως βρισκόταν σε μια κατασκήνωση της Χαλκιδικής με έναν κολλητό του, μαζί με τον οποίον τα είδε. Μας περιγράφει χαρακτηριστικά: «Μόλις είδα τα αποτελέσματα, άρχισα να τρέχω από τον ενθουσιασμό μου και έπειτα άρχισε να τρέχει ο φίλος μου από πίσω μου, γιατί γράψαμε και οι δυο Άριστα. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ όμορφα με την προσπάθειά μου και συγκεκριμένα για το ότι, παρά τις δυσκολίες που ήρθαν, η θέλησή μου ήταν ισχυρότερη και κατάφερα να πετύχω ουσιαστικά τους στόχους μου».

Όμως, και οι γονείς του, όπως ο ίδιος μας λέει, πραγματικά τον στήριξαν απίστευτα, καθόλη την διάρκεια αυτού του ταξιδιού και ποτέ δεν ένιωσε από αυτούς την πίεση να γράψει καλά. Του έλεγαν πως ότι και να γίνει, εκείνοι είναι περήφανοι για την προσπάθειά του και μια μέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, του ξαναείπαν και οι δυο το ίδιο. Ειδικά, όταν τους πήρε τηλέφωνο και τους ανακοίνωσε τις επιδόσεις του, αυτό που κυριάρχησε ήταν ένα κύμα ενθουσιασμού, συγκίνησης και μεγάλης χαράς για αυτό που ο ίδιος πέτυχε.

Μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα», ο Γιάννης θέλει να μεταδώσει το εξής μήνυμα για τους επόμενους υποψηφίους των Πανελληνίων: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μέσα στις δυσκολίες και την πίεση, η χρονιά των Πανελληνίων είναι πράγματι μια μαγική χρόνια, που σου μαθαίνει πολλά πράγματα για την συνέχεια της ζωής. Αν μπορούμε να θεωρήσουμε κάτι ως κλειδί για την επιτυχία, αυτό θα είναι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση και το να μην τα παρατάμε ποτέ. Ακόμη και να αποτύχεις, να μην τα παρατάς ποτέ, γιατί η σκληρή δουλειά κάποια στιγμή θα σε δικαιώσει. Όπως μου αρέσει να λέω, ο παίκτης με τα περισσότερα άστοχα σουτ στην ιστορία του μπάσκετ είναι ο Kobe Bryant. Κανένας, όμως δεν τον θυμάται για τα σουτ που έχασε, αλλά για αυτά που έβαλε και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες. Το κλειδί είναι να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να πιέζουμε τους εαυτούς μας».

Ο Γιάννης, τελικώς, θεωρεί πως σίγουρα περισσότερο από όλα συνέβαλε το φροντιστήριο στην απόδοσή του, λόγω της αμεσότητας και αποκλειστικότητας της εκπαίδευσης που προσφέρει.

Όσον αφορά το Σχολείο, ο ίδιος μας αναφέρει πως από όλους τους καθηγητές του στο Σχολείο «πήρε πράγματα», οι οποίοι πάντα προσπαθούσαν να είναι δίπλα στους μαθητές και να τους βοηθούν. Ο ίδιος βλέπει το Σχολείο να υποτιμάται. Πιστεύει πως αυτό ισχύει ιδίως για τους μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία το υποκαθιστά σε απόλυτο βαθμό με το φροντιστήριο. Παρ' όλα αυτά, για εκείνον καμία γνώση δεν είναι περιττή, καθώς και οι δικοί του καθηγητές ήταν όλοι πολύ βοηθητικοί σε όλη την διάρκεια της τελευταίας χρονιάς.

Με μια μικρή δόση απογοήτευσης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην προετοιμασία του, ο Γιάννης μας περιγράφει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως εγώ δεν βίωσα ακριβώς Πανελλήνιες σε καιρό πανδημίας, αλλά το βίωσα στην Β' Λυκείου, που είναι ο προθάλαμος. Λόγω όμως του ότι η απόδοση στις Πανελλήνιες είναι αποτέλεσμα από μια αλυσίδα από βάσεις που δημιουργούνται από τα προηγούμενα χρόνια, η πανδημία που έκλεισε τα Σχολεία, στην 3η Γυμνασίου και την 1η Λυκείου, μου δημιούργησε πολλά κενά, και αν δεν ήταν το φροντιστήριο, θα είχα πολλά προβλήματα. Συνολικά, θεωρώ πως η πανδημία είχε κατά κάποιον τρόπο θετικές επιπτώσεις για την προετοιμασία μου, γιατί με βοήθησε να μάθω την αξία της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειας και να κατανοήσω περισσότερο με τον εαυτό μου».

Τέλος, με χαρά μας μάθαμε πως ο Γιάννης, καθόλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς, μάθαινε νέα από το ενημερωτικό μας μέσο, τα «Φοιτητικά Νέα». Κλείνοντας αυτήν την συνέντευξη, ο Γιάννης θεωρεί πως μέσα στην θάλασσα της αναξιοπιστίας που κυριαρχεί στο διαδίκτυο τα «Φοιτητικά Νέα» είναι μια αξιόπιστη και πηγή ενημέρωσης, που τον βοήθησε πολλαπλές φορές να ανακαλύψει πληροφορίες που ήθελε σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την φοιτητική ζωή, πράγμα για το οποίο μας ευχαριστεί θερμά.

Ο Γιάννης Γεωργιάδης μάζεψε 19.050 μόρια / Τι σπουδές επιλέγει

Ο Γιάννης Γεωργιάδης μάζεψε 19.050 μόρια / Τι σπουδές επιλέγει

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στον Γιάννη κάθε νίκη και Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2023

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2023 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr