Ο Χαράλαμπος Παππάς σημείωσε 19.280 μόρια / Τι θέλει να σπουδάσει

Ο Χαράλαμπος Παππάς σημείωσε 19.280 μόρια / Τι θέλει να σπουδάσει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2023Ο Χαράλαμπος Παππάς σημείωσε 19.280 μόρια στις φετινές Πανελλήνιες, ολοκληρώνοντας την φοίτησή του στο 1ο ΓΕΛ Ζωγράφου (Αττική) και έχοντας ήδη κατασταλάξει αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια και τις Σπουδές του, μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.

Για τον νεαρό και αποφασισμένο Χαράλαμπο, η μουσική ήταν και είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του, γι' αυτό από μικρός έκανε μαθήματα κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας. Η ξιφασκία, επίσης, ήταν κάτι που αγαπούσε και θα ήθελε να ξαναρχίσει, άμεσα. Η μεγάλη του βέβαια αγάπη είναι τα Μαθηματικά, γεγονός που τον ώθησε, όπως μας αναφέρει, να στραφεί προς τις Θετικές Επιστήμες.


Ο Χαράλαμπος αποκαλύπτει στα «Φοιτητικά Νέα» πως θέλει να σπουδάσει στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ, μία Σχολή την οποία ο ίδιος ερεύνησε καλύτερα στην διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων, από έναν φίλο του που σπουδάζει εκεί και τώρα τη θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, τόσο σε επίπεδο προγράμματος Σπουδών, όσο και σε επίπεδο κατάρτισης και εξειδίκευσης των καθηγητών εκεί. Ο ίδιος πιστεύει πως φοιτώντας εκεί, θα αποκτήσει καθοριστικές γνώσεις και δεξιότητες που συνδέονται με αυτόν τον τίτλο Σπουδών.

Σχετικά με την μελέτη και την προετοιμασία του για τις Πανελλήνιες, ο Χαράλαμπος μας περιγράφει ότι υπήρχαν περιόδοι, όπως αυτές των επαναληπτικών διαγωνισμάτων, που η πίεση ήταν μεγάλη και οι ώρες διαβάσματος πολλές. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος προσπαθούσε να ολοκληρώνει την καθημερινή του μελέτη νωρίς, μέσα σε 4-5 ώρες. Σχεδόν καθημερινά, έβρισκε χρόνο για να ξεκουράζεται, να παίζει κιθάρα και να ακούει μουσική.

Πιο ειδικά, ο ίδιος μας λέει τα παρακάτω σχετικά με τα μαθήματα που χρειάζονταν αποστήθιση: «Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα καλός στην αποστήθιση, γι' αυτό και προσπαθούσα μέσα από τις επαναλήψεις να κατοχυρώσω το θεωρητικό κομμάτι της ύλης. Διάβαζα με μουσική, που με βοηθούσε να συγκεντρωθώ και μου έκανε το διάβασμα πιο ευχάριστο. Πολλές φορές, διάβαζα στο ίδιο δωμάτιο με τον δίδυμο αδελφό μου, κυρίως τα μαθήματα που είχαμε κοινά».

Επίσης, ο Χαράλαμπος μας αναφέρει για τη στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα τα εξής: «Μόλις έμαθα τους βαθμούς μου, ένιωσα τεράστια χαρά και ικανοποίηση και σίγουρα ανακούφιση για το αποτέλεσμα. Ήξερα πως είχα γράψει πολύ καλά και είχα μια ησυχία.»

Όμως και οι γονείς του, όπως ο ίδιος μας αποκαλύπτει χάρηκαν πολύ. Η μητέρα του, από την χαρά και την συγκίνηση, έκλαιγε διαρκώς, ενώ ο πατέρας του, όταν επέστρεψε από την εργασία του, ήταν πιο ψύχραιμος, αλλά σίγουρα πολύ χαρούμενος. Η χαρά τους ήταν τεράστια, γιατί τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του, που κατά μεγάλη πιθανότητα θα πετύχει σε Σχολή Ιατρικής (αλλά δεν επιθυμεί πολύ τη δημοσιότητα), τα είχαν καταφέρει.

Ο νεαρός Χαράλαμπος, μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα», απευθύνεται στους επόμενους υποψηφίους των Πανελληνίων, λέγοντας: «Να μην ακούν κανέναν, πάρα μόνο τον εαυτό τους. Να βάζουν στόχους και να παλεύουν να τους κατακτήσουν. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!»

Επιπροσθέτως, για τον ίδιο, τόσο το Σχολείο όσο και το φροντιστήριο συνέβαλαν στην επιτυχία του. Στο Σχολείο του, όπως ο ίδιος μας αναφέρει, οι καθηγητές του έκαναν καταπληκτικό μάθημα, το οποίο εκείνος αντιλαμβανόταν και εκμεταλλευόταν ως μια καλή ευκαιρία για επανάληψη στην ύλη, που παράλληλα κάλυπτε και με τους φροντιστές του. Ο ίδιος θεωρεί πως η δημόσια εκπαίδευση είναι ένα ανεκτίμητο, αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο αγαθό και αν οι μαθητές και οι οι γονείς τους δεν το αντιλαμβάνονται ως τέτοιο και δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία του, τότε οι μαθητές δεν θα είναι σε θέση να μελετούν με σεβασμό. Χαρακτηριστικά, ο Χαράλαμπος τονίζει το εξής: «Σέβεσαι ό,τι εκτιμάς και εκτιμάς ό,τι σέβεσαι.»

Ο δραστήριος Χαράλαμπος, μας διευκρινίζει επίσης ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την πανδημία, ως προς το κομμάτι των Πανελληνίων, γιατί όταν τα Σχολεία παρέμειναν κλειστά, ήταν μαθητής στην Γ' Γυμνασίου και την Α' Λυκείου. Η πανδημία, περισσότερο τον δυσκόλεψε στην προσαρμογή του στο περιβάλλον και τις απαιτήσεις του Λυκείου.

Ο ίδιος, καταλήγοντας, μας φανερώνει πως τα «Φοιτητικά Νέα» τον βοήθησαν σημαντικά στην ενημέρωση του, γιατί μάθαινε για το πρόγραμμα των Πανελληνίων, αλλά και για τα θέματα και τις λύσεις τους, μέσω σχετικών άρθρων και σίγουρα θα συνεχίσει, ως φοιτητής, να επισκέπτεται τη σελίδα, μαζί με τους φίλους του, που και εκείνοι είναι αναγνώστες μας.

Ο Χαράλαμπος Παππάς σημείωσε 19.280 μόρια / Τι θέλει να σπουδάσει

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στον Χαράλαμπο κάθε νίκη και Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2023

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2023 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr