Η Αγγελίνα Πολύζου έφτασε τα 19.025 μόρια / Τι θα σπουδάσει

Η Αγγελίνα Πολύζου έφτασε τα 19.025 μόρια / Τι θα σπουδάσει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2023Η Αγγελίνα Πολύζου φέτος αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, καταφέρνοντας να φτάσει τα 19.025 μόρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η νεαρή Αγγελίνα θέλησε να μιλήσει στα «Φοιτητικά Νέα» για την επιτυχία της, τα ενδιαφέροντά της και το πλάνο της για το μέλλον.

Η Αγγελίνα μας αναφέρει πως έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το βιολί και το πιάνο, ενώ σε ένα μεγάλο βαθμό επιθυμεί να συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις, σε όλο τον κόσμο, καθώς αυτό της επιτρέπει να προσφέρει βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται αλλά και να μαθαίνει για διαφορετικούς πολιτισμούς.


Όπως φανερώνει στα «Φοιτητικά Νέα», έχει ήδη αποφασίσει πως θέλει να σπουδάσει Νομική στο ΕΚΠΑ, καθώς θεωρεί πως είναι ένα εξαιρετικό Τμήμα, που προσφέρει πολλές προοπτικές στους αποφοίτους του, ενώ βρίσκεται και στην αγαπημένη της πόλη, την Αθήνα.

Ειδικότερα, η Αγγελίνα μας λέει πως πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τις Διεθνείς Σχέσεις και να εργαστεί σε Παγκόσμιους Οργανισμούς, πράγμα που πιστεύει πως θα καταφέρει με την επιλογή που έχει κάνει για τις Σπουδές της. Πιστεύει πως η Νομική θα την εξοπλίσει με τα κατάλληλα εφόδια και τις γνώσεις για να πετύχει τα σχέδιά της. Ισχυρό κίνητρο για την ίδια αποτέλεσε η αγάπη της για την Αρχαία Ελληνική και την Λατινική γλώσσα.

Για τη νεαρή Αγγελίνα, το φετινό πρόγραμμα μελέτης της ήταν εξαιρετικά απαιτητικό, όπως η ίδια μας περιγράφει, αλλά έπαιρνε συχνά λίγο χρόνο για να ψυχαγωγηθεί, περισσότερο βλέποντας ταινίες ή βγαίνοντας για βόλτα με την παρέα της.

Κάποιες από τις συνήθειες που ακολούθησε, κατά την προετοιμασία της, μας τις έχει περιγράψει πιο συγκεκριμένα: «Αρχικά θέλω να πω πως από τη δική μου πείρα το πιο σημαντικό ούτως ώστε να αποδίδει σωστά το μυαλό μου είναι ο σωστός ύπνος. Προσπαθούσα, δηλαδή, ανεξάρτητα από το πόσο διάβασμα είχα, να κοιμάμαι τουλάχιστον μέχρι τις 11-12 κάθε βράδυ, για να συμπληρώνω γύρω στις 7-8 ώρες ύπνου. Παράλληλα, όμως στις ατέλειωτες ώρες διαβάσματός μου, η παρέα μου ήταν η τζαζ μουσική. Αυτό, σε συνδυασμό με το ήσυχο περιβάλλον του δωματίου μου μου έδινε κουράγιο να συνεχίσω και βοηθούσε κατά πολύ στην αποστήθιση».

Για την στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματά της, περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Το πώς πληροφορήθηκα για τους βαθμούς ήταν λιγάκι αστείο, γιατί εγώ κοιμόμουν όταν ήρθε το μήνυμα και μόλις άκουσα τον ήχο τινάχτηκα! Μου φαινόταν απίστευτο, ειδικά το ότι ο αριθμός ξεκινούσε από 19. Στην αρχή νόμιζα πως δεν είχα ξυπνήσει και πως ήταν όνειρο. Αισθάνθηκα και αισθάνομαι τρομερή χαρά και δικαίωση για τον τεράστιο κόπο των 2 τελευταίων χρόνων, αλλά και ουσιαστικά όλης μου της μαθητικής ζωής».

Η ίδια η Αγγελίνα, όμως, μας λέει πως και οι γονείς της, όταν έμαθαν τα νέα συγκινήθηκαν πολύ και την συγχαίρονταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, την υποστήριζαν αρκετά και φρόντιζαν να την παρηγορούν κάθε φορά μου αισθανόταν ανασφάλεια και φόβο για την έκβαση των Πανελληνίων. Ποτέ, όπως μας αναφέρει, δεν την πίεσαν να καταφέρει υψηλές βαθμολογίες ή να δηλώσει Νομική απλά και μόνο για την κοινωνική απήχηση του πεδίου αυτού. Ακόμη, οι γονείς της την συμβούλευαν να στοχεύει εκεί που πραγματικά θέλει και να καταλάβει πως δεν κρίνεται όλη η ζωή της από τις εξετάσεις αυτές.

Η Αγγελίνα, με πλήρη κατανόηση για τους επόμενους υποψηφίους των Πανελληνίων, τους απευθύνει τα παρακάτω λόγια, μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα»: «Θα ήθελα να συμβουλεύσω όλους τους νεότερους φερέλπιδες μαθητές να μη διστάζουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να μη τους εμποδίζει τίποτα ώστε να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Άλλωστε, αποτυχημένος δεν είναι αυτός που προσπάθησε και δεν τα κατάφερε, αλλά αυτός που δεν προσπάθησε καν. Εξάλλου, η διαδικασία των Πανελληνίων, πιστεύω πως είναι μια αξέχαστη εμπειρία, από την οποία ο άνθρωπος μπορεί να αποκομίσει μόνο θετικά. Για εμένα, πάντως, θα είναι για πάντα μια γλυκιά ανάμνηση.»

Η ίδια μας αναφέρει πως πιστεύει ότι η επιτυχία της οφείλεται σε έναν άρτιο συνδυασμό της συμμετοχής στο Σχολείο, των μαθημάτων στο φροντιστήριο αλλά και της μελέτης στο σπίτι, χωρίς βέβαια να υπονοεί πως ένα παιδί που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα φροντιστηρίου δεν εχει δυνατότητες επιτυχίας. Τουναντίον, από όσο παρατήρησε και η ίδια, φέτος, τα θέματα των Πανελλαδικών προορίζονταν για όλους τους μαθητές, ακόμη και για αυτούς που δεν είχαν διδαχτεί το πιο σπάνιο κανόνα των Αρχαίων ή την υποσημείωση και την εξαίρεση στα Λατινικά. Τα θέματα, εφέτος, η ίδια τα βρήκε αρκετα βατά.

Προς το τέλος αυτής της συνέντευξης, η Αγγελίνα μας είπε πως η παρουσία και η συμμετοχή στο Σχολείο είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς στην τάξη ακούγεται πληθώρα απόψεων και ερωτήσεων και ο διάλογος είναι ο τρόπος για να μεταδίδεται η γνώση μεταξύ συμμαθητών. Η ίδια τονίζει κατηγορηματικά πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιώνουμε το Σχολείο.

Ενώ για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην προετοιμασία της, η ίδια μας εξηγεί πιο συγκεκριμένα: «Αντικειμενικά, η δική μας γενιά (2005) δεν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από την πανδημία όσο οι τρεις προηγούμενες. Ωστόσο, όντως τα διαδικτυακά μαθήματα ήταν πολύ δύσκολο να τα παρακολουθήσει κανείς, καθώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς όσο και αν είμαστε εξοικειωμένοι με τη τεχνολογία. Το πιο δύσκολο, όμως, για εμένα ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω και ήμασταν διαρκώς κλεισμένοι στο σπίτι, πάνω από μια οθόνη.»

Η Αγγελίνα κλείνει αποκαλύπτοντάς μας πως ενώ ανακάλυψε τα «Φοιτητικά Νέα» τυχαία, αυτά την βοήθησαν πάρα πολύ στο να ενημερώνεται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων και θεωρεί ότι είναι πολύ χρήσιμο να επιλέξουν να ενημερώνονται από εμάς και οι μελλοντικοί υποψήφιοι, αλλά και οι νέοι πλέον φοιτητές, καθώς καλύπτουμε καθημερινά θέματα τους αφορούν, ως μέλη μιας μεγάλης φοιτητικής κοινότητας.

Η Αγγελίνα Πολύζου έφτασε τα 19.025 μόρια / Τι θα σπουδάσει

Η Αγγελίνα Πολύζου έφτασε τα 19.025 μόρια / Τι θα σπουδάσει

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στην Αγγελίνα κάθε νίκη και Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2023

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2023 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr