Η Ελβίρα Καρυώτη πέτυχε 19.630 μόρια / Ποια Σχολή θα επιλέξει

Η Ελβίρα Καρυώτη πέτυχε 19.630 μόρια / Ποια Σχολή θα επιλέξει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2023Η δεκαοκτάχρονη και ρεαλίστρια Ελβίρα Καρυώτη, που ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθητικών της χρόνων, εφέτος, αποφοιτώντας από το 4ο Λύκειο Γλυφάδας και φτάνοντας τα 19.630 μόρια (με τη στάθμιση), παραχωρεί στα «Φοιτητικά Νέα» πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά της και τις επιθυμίες της για το μέλλον.

Η Ελβίρα λατρεύει τη μουσική και τα ταξίδια, ενώ όταν έχει χρόνο κάνει μπαλέτο και χορό. Πριν από οποιαδήποτε επαγγελματική της καταξίωση, η ίδια όπως μας δηλώνει, θέλει πρώτα από όλα να είναι ένας χαρούμενος και κοινωνικός άνθρωπος, με πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο! Ενώ όπως μας εξηγεί, η ίδια δεν είχε πάρει κάποια απόφαση μέχρι πρόσφατα, βρίσκει το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού πολύ ενδιαφέρον και με πολλές εφαρμογές. Αυτό που την ενδιαφέρει, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, είναι να θέτει δύσκολους στόχους και να τους κατακτά με σκληρή δουλειά και τόλμη.


Όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» θα επιδιώξει να σπουδάσει στην Σχολή των Ηλεκτρολόγων/Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου πιστεύει πως θα αξιοποιήσει καλύτερα τις δεξιότητές της και θα έχει πολλές ευκαιρίες να περάσει από την θεωρία στην πράξη, δημιουργώντας λύσεις που θα βοηθήσουν την κοινωνία.

Η Ελβίρα, δε μας κρύβει ότι είχε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα μελέτης, κυρίως λόγω του ότι δεν ήθελε να εγκαταλείψει εντελώς το Σχολείο και του ότι ακολουθούσε και ιδιαίτερα μαθήματα, για αρκετές ώρες. Αυτό δεν της άφησε πολύ χρόνο, παρά μόνο 1 φορά την εβδομάδα, για να πηγαίνει για μπαλέτο, ενώ ταξίδεψε 3 φορές στο εξωτερικό με τις φίλες της, για να γεμίσει «τις μπαταρίες της», για λίγες ημέρες.

Η ίδια μας λέει αυστηρά πως δεν την αντιπροσωπεύει η «στείρα αποστήθιση». Το μυστικό για εκείνη είναι η κατανόηση, σε βάθος, αυτού που καλούμαστε να μάθουμε, ενώ για να μελετήσει χρειάζεται φυσικά απαλή κλασική μουσική και πάντα ένα καλό καφέ, δίπλα.

Η κοσμοπολίτισσα Ελβίρα ένιωσε, όπως μας περιγράφει, ίσες δόσεις ανακούφισης και ικανοποίησης, όταν έμαθε τα αποτελέσματα, καθώς και λίγη συγκίνηση για το τέλος μιας μακράς διαδρομής. Οι δυναμικοί γονείς της τυχερής Ελβίρας χάρηκαν τόσο πολύ με τα αποτελέσματά της, που της αφιέρωσαν πρόσφατο ταξίδι στη Βαρσοβία, ώστε να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την Συναυλία του Harry Styles!

Ακόμη, η ίδια θεωρεί ότι ήταν πολύ τυχερή, γιατί είχε εξαιρετικούς καθηγητές, τόσο στο 4ο Λύκειο Γλυφάδας (τους οποίους και ευχαριστεί θερμά) στα μαθήματα της Κατεύθυνσης, αλλά και στα ιδιαίτερα μαθήματά της, τους οποίους πλέον θεωρεί οικογενειακούς φίλους. Αισθάνεται, όπως μας εξηγεί, υποχρεωμένη απέναντι σε όλους.

Για εκείνη, ο σεβασμός, όχι μόνο απέναντι στη γνώση αλλά και απέναντι στο Σχολείο, στο συμμαθητή και το συνάνθρωπο πρέπει να είναι η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση πριν οποιαδήποτε προσπάθειά μας. Είναι δε σημαντική για εκείνη και η διατήρηση ενός υποστηρικτικού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος, αλλά και ο καλός και δυνατός καφές!

Η αισιόδοξη Ελβίρα, απευθυνόμενη στους νέους, αφήνει τα παρακάτω λόγια στα «Φοιτητικά Νέα»: «Κυνηγήστε τα όνειρα σας! Αν το θέλετε πολύ, κάντε το να συμβεί! Αντιμετωπίστε τους φόβους σας κατά πρόσωπο και τότε θα δείτε ότι δεν αξίζει να φοβάστε! Θέλω να τονίσω ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι οι εξετάσεις είναι το τέλος ενός δρόμου και ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αφού η ζωή μας έχει πάντα τον τρόπο να μας εκπλήσσει και να μας δημιουργεί ευκαιρίες και δρόμους, εκεί που νομίζουμε ότι υπάρχουν αδιέξοδα».

Ενώ, όπως αντιλαμβάνεται, η πανδημία άλλαξε τον τρόπο σκέψης και δράσης μιας ολόκληρης κοινωνίας και όχι μόνο του σχολικού περιβάλλοντος, η ίδια την αντιμετώπισε με αισιοδοξία, δύναμη και αποφασιστικότητα.

Τέλος, για άλλη μια φορά, οι δημιουργικά «ανήσυχοι» γονείς της Ελβίρας, ήταν εκείνοι που της γνωστοποίησαν την ύπαρξη της ιστοσελίδας «Φοιτητικά Νέα». Με όσα ανακάλυψε για εμάς, η Ελβίρα πιστεύει πως βρισκόμαστε συνεχώς και αποδεδειγμένα δίπλα στους μαθητές και σπουδαστές στην Ελλάδα, παρέχοντας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις ασταμάτητες εξελίξεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, με συμβουλές για τις εξετάσεις και άλλα. Χαρακτηριστικά, εκμυστηρεύεται στα «Φοιτητικά Νέα»: «Μας δώσατε την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους στόχους.»

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, η νεαρή Ελβίρα ευχαριστεί θερμά τα «Φοιτητικά Νέα» για την ευκαιρία που της δόθηκε να μιλήσει.

Η Ελβίρα Καρυώτη πέτυχε 19.630 μόρια / Ποια Σχολή θα επιλέξει

Η Ελβίρα Καρυώτη πέτυχε 19.630 μόρια / Ποια Σχολή θα επιλέξει

Η Ελβίρα Καρυώτη πέτυχε 19.630 μόρια / Ποια Σχολή θα επιλέξει

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στην Ελβίρα κάθε νίκη και Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2023

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2023 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr