Η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη άγγιξε τα 19.330 μόρια / Τι θα σπουδάσει

H Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη άγγιξε τα 19.330 μόρια / Τι θα σπουδάσει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2023Η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη που αποφοίτησε εφέτος από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Κρήτη) κατάφερε να αγγίξει τα 19.330 μόρια, μέσα από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, και θέλει να δώσει στα «Φοιτητικά Νέα» λεπτομέρειες για την ετοιμασία της και τα όνειρά της. Ο δίδυμος αδελφός της Νικήτας συγκέντρωσε 17.400 στο θετικό πεδίο. 

Όπως μας περιγράφει η Αλεξάνδρα, ενώ από μικρή την είχε κερδίσει το Σχέδιο και η ανάγνωση Λογοτεχνικών Βιβλίων, η ίδια πάντα ήθελε οι ασχολίες της να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη επίδραση στην κοινωνία και τους ανθρώπους. Έτσι, σχεδιάζει να δηλώσει το Τμήμα Ψυχολογίας της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Θεωρεί πως με αυτές τις Σπουδές θα αποκτήσει πιο ειδική γνώση για την διαχείριση των ατομικών και κοινωνικών προβλημάτων του σύγχρονου βίου, καθώς και ότι θα αποκτήσει την δυνατότητα να υποστηρίζει πιο αποτελεσματικά τα άτομα που θα το χρειάζονται.


Η Αλεξάνδρα, όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα», δεν είχε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα μελέτης, γιατί διατηρούσε σωστή οργάνωση. Σημασία, όπως πιστεύει, έχει περισσότερο η ποιότητα διαβάσματος, παρά ο χρόνος ενασχόλησης. «Όταν είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι και η μελέτη μας έχει αποτελέσματα, τότε έχουμε πολλά περιθώρια διασκέδασης, που δεν θα παραβιάζει, βέβαια, την προετοιμασία και τους στόχους του καθενός».

Για την ίδια, υπάρχει μια μέθοδος για καλύτερη αποστήθιση, η οποία αποτελείται από 3 σκέλη. Μας εξηγεί πιο ειδικά: «Η αποστήθιση χρειάζεται τρία πράγματα. Πρώτον, μεγάλη συγκέντρωση κατά την πρώτη επαφή με το αντικείμενο. Όσο καλύτερα μάθεις κάτι αρχικά, τόσο καλύτερα το θυμάσαι. Δεύτερον, αυτοπεποίθηση. Είναι δυνατή η επιτυχία και ο καθένας μπορεί να την επιδιώξει, όπως και οι προηγούμενοι υποψήφιοι που δοκιμάζονταν. Τρίτο και σημαντικότερο είναι η επανάληψη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω στους μαθητές είναι να κάνουν επανάληψη και να γράφουν σε όσα διαγωνίσματα τους δίνεται η δυνατότητα».

Η ίδια δεν κρύβει την περηφάνια της, τόσο για την ίδια και τα αποτελέσματα που είχε, αλλά και για όλους όσοι προσπάθησαν σε αυτές τις εξετάσεις, ενώ είναι πολύ χαρούμενη για όσους κατάφεραν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν.

Μας δηλώνει, δε, τα εξής: «Οι γονείς πάντα χαίρονται για την επιτυχία των παιδιών τους. Όμως, είναι σημαντική η στήριξη των παιδιών, ακόμα και σε περιπτώσεις μη υψηλού αποτελέσματος. Οι γονείς μου χάρηκαν, όχι λόγω της απόδοσής μου, αλλά επειδή πέτυχα αυτό που εγώ επιθυμούσα».

Ακόμη, μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα», στέλνει στους νέους το εξής μήνυμα: «Θα έλεγα πως ό,τι γίνεται έχει ένα λόγο. Μην αφήνετε τίποτα να μπει στον δρόμο προς το όνειρο σας και ό,τι εμπόδιο συναντήσετε, αντιμετωπίστε το ως μέσο για την επιτυχία σας!»

Το σχολείο και το φροντιστήριο, για την ίδια, λειτουργούν συμπληρωματικά και προσφέρουν τα μέσα για την προετοιμασία των μαθητών, αλλά πυρήνας της όλης διαδικασίας είναι η προσπάθεια του μαθητή. Πιστεύει πως οι μαθητές κάθε τάξης οφείλουν να αποκομίζουν ό,τι μπορούν από όσα προσφέρει το σχολείο και να αντιλαμβάνονται την σημασία της γνώσης, ακόμη και αν δεν σχεδιάζουν να σπουδάσουν μετέπειτα.

H Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη άγγιξε τα 19.330 μόρια / Τι θα σπουδάσει

Τα «Φοιτητικά Νέα» εύχονται στην Αλεξάνδρα κάθε νίκη και Καλή Σταδιοδρομία!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελλήνιες 2023

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2023 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr