Υφ. Παιδείας: Δεν εξετάζεται μείωση της ύλης των Πανελληνίων 2022

Υφ. Παιδείας: Δεν εξετάζεται μείωση της ύλης των Πανελληνίων 2022

Πανελλήνιες 2022Όσον αφορά την ύλη των εξετάσεων η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε στα Παραπολιτικά 90,1 Fm πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξετάσει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο μείωσής της, όπως έγινε πέρυσι λόγω των συνθηκών για τον κορωνοϊό.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.


Για την εξέλιξη της πανδημίας στο σχολικό περιβάλλον η υφυπουργός είπε πως είναι απειροελάχιστα τα τμήματα των σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Επίσης, τόνισε πως το υπουργείο καταγράφει τις ανάγκες για να προχωρήσει σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία σε διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Μιλώντας για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανάληψη καθηκόντων από την πανεπιστημιακή αστυνομία η κ. Μακρή την απέδωσε στο ότι «χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και ειδικό τρόπο αντιμετώπισης τυχόν παραβατικών συμπεριφορών».

Σε ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι δυσάρεστη και δεν έχει σχέση με την ποιότητα της δημοκρατίας που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ για το ζήτημα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων είπε πως ήταν συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει παρών.

Για την ακρίβεια είπε ότι φέρνει φτώχεια και γκρίνια, ωστόσο πρόσθεσε πως θα γίνουν πράξη τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στον αγροτικό τομέα και πρόσθεσε πως γίνονται κάποιες κινήσεις.

Για την ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Προφανώς και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, αν ήταν θα την ξέρανε και ούτε είμαι σε θέση να προαναγγείλω κάτι. Το υπουργείο έχει ευαισθησία στα θέματα που διαφοροποιούν τις μαθησιακές δυνάμεις των μαθητών και το απέδειξε πέρυσι γιατί πέρυσι πράγματι υπήρχε πρόβλημα και μειώθηκε η ύλη και έγινε ήδη γνωστό από το Φεβρουάριο κατά 30% .

Φέτος όμως επανήλθαμε στη δια ζώσης διδασκαλία, δεν είναι οι ίδιες συνθήκες ώστε να επιβάλλουν την ίδια αντιμετώπιση. Δεν κρίθηκε δηλαδή μέχρι στιγμής ότι πρέπει ως μέτρο επιβεβλημένο από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διδάχτηκαν να υπάρχει μείωση της ύλης. Είναι κάτι που το υπουργείο δεν το έχει εξετάσει.

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Δεν υπάρχουν εισηγήσεις στο υπουργείο και δεν υπάρχει σκέψη αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι τα δεδομένα που έχουμε υπόψη μας θα επιτρέψουν διαφορετική σκέψη στο μέλλον. Δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία αυτή τη στιγμή θα επέτρεπαν στο υπουργείο να εξετάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει γενικώς.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Η εικόνα η γενική την οποία έχουμε είναι ότι αυτά τα πρωτόκολλα που υποχρεώνουν έναν πληθυσμό της τάξεως του 1 εκ. 600χιλ. πολιτών δυο φορές την εβδομάδα να εξετάζονται δείχνει ότι και επιδημιολογική καταγραφή γίνεται αλλά και ότι αφορά στον τομέα της ευθύνης μας γίνεται η ασφαλέστερη δυνατή εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης. Τα πρωτόκολλα έχουν αποτέλεσμα και τα τμήματα τα οποία κλείνουν είναι σε σχέση με τον αριθμό των τμημάτων απειροελάχιστα ακριβώς γιατί οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς με πολύ πειθαρχία τα εφαρμόζουν. Το ότι πέτυχε και δεν σταμάτησε η εκπαιδευτική διαδικασία στην πανδημία είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά οφείλεται στους εκπαιδευτικούς κατά κύριο λόγο, στους γονείς και στα παιδιά. 

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Δεν έχει τραβήξει πολύ, έπρεπε να γίνει η προκήρυξη, μετά έπρεπε να ανακηρυχθούν οι επιτυχόντες, έπρεπε να εξεταστούν από το ΑΣΕΠ οι τυχόν ενστάσεις και εν συνεχεία να γίνει η εκπαίδευσή τους. Ο

τομέας αυτός ειναι ένας ευαίσθητος τομέας η ΟΠΙ θέλει ειδική εκπαίδευση, δεν είναι μόνο ότι δεν θα φορά στολές θέλει και ειδικό τρόπο αντιμετώπισης τυχόν παραβατικών συμπεριφορών. Είναι κάτι πολύ ευαίσθητο και είναι καλύτερα να αργήσει κάποιους μήνες παρά τυχόν ελλειπής εκπαίδευση να οδηγήσει κάποιον σε μια συμπεριφορά που θα πυροδοτήσει εκρήξεις. Καλύτερα να είναι πλήρως κατοχυρωμένοι και εκπαιδευτικά και με όποιο άλλο τρόπο απαιτείται επιχειρησιακά εκείνοι που θα αναλάβουν αυτό τον ευαίσθητο τομέα παρά να υπάρχει κάποια συμπεριφορά η οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει προβλήματα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr