ΠΑΣΟΚ κατά Κολεγίων / "Διαμορφώνεται ένα τοπίο εμπορίας πτυχίων"

ΠΑΣΟΚ κατά κολεγίων: Διαμορφώνεται ένα τοπίο εμπορίας πτυχίων

ΠΑΣΟΚ: Η απουσία ακόμα και του θεσμικού ελέγχου – που είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας – προδικάζει και το πλαίσιο της πρότασής της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Θεσμικός έλεγχος στις αυθαιρεσίες των κολεγίων τώρα!

Για «τοπίο εμπορίας πτυχίων και που συχνά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στην πρόσφατη περίπτωση όπου γνωστό κολέγιο υποσχόταν επαγγελματικά δικαιώματα, που αντικειμενικά δεν μπορούσε να παρέχει.


Το ΠΑΣΟΚ ζητά να υπάρξει, έστω και καθυστερημένα, θέσπιση ελέγχου, τιμωρία των συγκεκριμένων αυθαιρεσιών και να ανοίξει τώρα Εθνικός Διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Επίσης ρωτά αν η απουσία ακόμα και του θεσμικού ελέγχου – που είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας – προδικάζει και το πλαίσιο της πρότασής της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι η νομοθέτηση των κολεγίων θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, ότι η θέσπισή τους και το πλαίσιο λειτουργίας τους θα επέφερε εκτρωματικές επιπτώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Είχαμε τονίσει ότι θα διαμορφωνόταν ένας χώρος εμπορευτοποιημένης προσφοράς των πτυχίων.

Και έτσι ενώ οι νέοι και οι νέες θα προσπαθούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα μορφωτικά προσόντα για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κάποιοι απλώς θα αγοράζουν την απρόσκοπτη εγγραφή τους σε υποτιθέμενα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων!

Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο διαμορφώνεται ένα τοπίο εμπορίας πτυχίων και που συχνά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

Πρόσφατα μάλιστα, γνωστό κολέγιο υποσχόταν επαγγελματικά δικαιώματα, που αντικειμενικά δεν μπορούσε να παρέχει, γεγονός που αποκαλύπτει την ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι σπουδαστές του κολλεγίου αυτού είναι σε απόγνωση, αφού πλήρωσαν για να αποκτήσουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και εξαπατήθηκαν.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι θεσμικό και η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. Άραγε η απουσία ακόμα και του θεσμικού ελέγχου – που είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας – προδικάζει και το πλαίσιο της πρότασής της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Θα μας βρει αντίθετους!

Ζητάμε να υπάρξει, έστω και καθυστερημένα, θέσπιση ελέγχου, τιμωρία των συγκεκριμένων αυθαιρεσιών και να ανοίξει τώρα Εθνικός Διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr