Και δεύτερος καθηγητής ζητούσε «φακελάκι» στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Και δεύτερος καθηγητής ζητούσε «φακελάκι» στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Νέα δικογραφία σχηματίστηκε κατά ενός ακόμη καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, που ζητούσε «φακελάκια» από φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματα. Τις επόμενες ημέρες ίσως ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η εξέλιξη αυτή έρχεται οκτώ μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση (στις αρχές Οκτωβρίου 2018) από τη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη 59χρονου καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος επί σειρά ετών ζητούσε χρήματα όπως κι άλλα ανταλλάγματα από εκατοντάδες σπουδαστές προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στα μαθήματα που δίδασκε. 


Τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε σχηματίσει δικογραφία και για δύο υπευθύνους φροντιστηρίου που ήταν σε συνεννόηση με τον 59χρονο καθηγητή για να ζητούν χρήματα από τους σπουδαστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες έρευνες της αστυνομίας βασίσθηκαν σε μεταγενέστερες καταγγελίες και μαρτυρίες σπουδαστών ότι με τον ίδιο τρόπο απαιτούσε χρήματα και δεύτερος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. 

Η τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλου καθηγητή στο σκάνδαλο του ΤΕΙ Σερρών μεγενθύνει τα ερωτήματα για την αδυναμία των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας να εντοπίσουν εγκαίρως τις παράνομες ενέργειες των καθηγητών και να λάβουν μέτρα εναντίον τους. Κι αυτό με το δεδομένο ότι προ πολλών ετών σπουδαστες του ΤΕΙ είχαν προχωρήσει σε σχετικές αναφορές και καταγγελίες. Χωρίς όμως να υπάρξει αντίδραση… 

Επιβεβαιώνει ο πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών – Και δεύτερη και ίσως και τρίτη δικογραφία για καθηγητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr