Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τριήμερη απεργία κήρυξαν Καθηγητές του ΕΚΠΑ

Τριήμερη απεργία κήρυξαν Καθηγητές του ΕΚΠΑ

Τριήμερη απεργία 23-25 Ιανουαρίου εξήγγειλε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως διαμαρτυρία για τα προβλήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως οι περικοπές μισθών, η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και το αίτημα για νέους διορισμούς.

Η γενική συνέλευση των καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της απεργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στον πανεπιστημιακό χώρο τεράστια προβλήματα παραμένουν άλυτα επί μακρά σειρά ετών και διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση: η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η ουσιαστική ανυπαρξία νέων διορισμών, οι αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές, η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν νέες περικοπές μισθών. Η εφαρμογή του νέου «ειδικού μισθολογίου» των Πανεπιστημιακών θα επιφέρει περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στις ήδη αδιανόητα χαμηλές αποδοχές μας.

Το χειρότερο, όμως, εν προκειμένω είναι ότι με την εφαρμογή του μισθολογίου αυτού καθιερώνεται επισήμως ένα νέο, απαράδεκτα χαμηλό μισθολόγιο για τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία προς το λειτούργημα, την προσφορά και τα προσόντα τους.

Οι αποδοχές μας πλέον δεν θα είναι αποτέλεσμα συγκυριακών περικοπών (κάτι που επέτρεπε να πλανάται η ελπίδα επαναφοράς στα παλαιότερα επίπεδα), αλλά μόνιμο αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης. Την καταστροφική αυτή απόφαση δεν θα τη νομιμοποιήσουμε με τη σιωπή μας. Τώρα που τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη.

Για τους λόγους αυτούς, η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τριήμερης προειδοποιητικής απεργίας, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2018, με αποχή από κάθε διδακτικό και διοικητικό έργο.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.
  • Να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών Δασκάλων στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

Καλούμε σε συστράτευση τους Συλλόγους ΔΕΠ των Σχολών του ΕΚΠΑ και άλλων Πανεπιστημίων και ταυτόχρονα καλούμε την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ να αναλάβει ενεργητικό ρόλο στην προώθηση των αιτημάτων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μετεγγραφές σε φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα και με αδέρφια που σπουδάζουν - Τα Κριτήρια

Μπαίνει δωρεάν Wi-Fi σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ