αυτοκίνητο, πάτρα, φοιτητές, νεκροί,Βοήθεια,θάλασσα,μόλος Φώναζαν «Βοήθεια!» οι φοιτητές μέσα από τη θάλασσα

Φώναζαν «Βοήθεια!» οι φοιτητές μέσα από τη θάλασσα

Η συγκλονιστική περιγραφή του λιμενάρχη. Οι κραυγές των παιδιών. Σε ποια σημεία επικεντρώνονται οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα. Σήμερα οι κηδείες στην Πάτρα.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του κεντρικού λιμενάρχη της Πάτρας, τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση του αυτοκινήτου με τους φοιτητές στη θάλασσα, κατά την οποία τρεις νέοι βρήκαν τραγικό θάνατο.


Ακούστηκαν φωνές «Βοήθεια βοήθεια!».

Αυτό ήταν το πρώτο που αντελήφθη γυναίκα λιμενικός που είχε βάρδια εκείνη την ώρα στον χώρο των κρατητηρίων του λιμενικού.Ενας άνθρωπος κολυμπούσε και ζητούσε βοήθεια. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού και ο δύτης ο οποίος έσπευσε στο σημείο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Τρείς φοιτητές νεκροί στην Πάτρα - Έπεσε το αυτοκίνητο στο Μώλο Αγ. Νικολάου (ΦΩΤΟ)

αυτοκίνητο πάτρα φοιτητές νεκροί

Ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών Τρύφωνας Κοροντζής μιλά στο thebest.gr και εξηγεί όλα όσα έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε το λιμεναρχείο, στις 05.37 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η τρίτη είναι η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το τετράπορτο Hyundai ATOS βρέθηκε βυθισμένο ανάποδα στον βυθό του λιμανιού της Πάτρας. 

Συγκλονίζει η selfie των φοιτητών λίγο πριν τη βουτιά-θανάτου

Η οροφή του ακουμπούσε στον βυθό, ενώ το πίσω μέρος του ακουμπούσε στον προβλήτα. Επίσης το παράθυρο του συνοδηγού ήταν ανοιχτό κατά περίπου 30 πόντους, κάτι που χαρακτηρίζεται κρίσιμο, καθώς από εκεί εκτιμάται ότι το όχημα πλημμύρισε με ταχύτητα, δεδομένης και της ανάποδης θέσης με την οποία το όχημα βρέθηκε στην θάλασσα.

αυτοκίνητο πάτρα φοιτητές νεκροί

Οι έρευνες των πραγματογνωμόνων εστιάζουν σε 4 βασικά σημεία:

  • Πώς κάθονταν οι επιβαίνοντες μέσα στο όχημα
  • Το αλκοτέστ και οι τοξικολογικές εξετάσεις τόσο των νέων που διέφυγαν από το βυθισμένο όχημα όσο και η νεκτροψία - νεκροτομή των άτυχων που δεν τα κατάφεραν
  • Από που προέρχονται τα χτυπήματα στο μπροστινό μέρος του ΙΧ αυτοκινήτου, τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν από την αργή βύθιση του οχήματος και την επαφή του στον πυθμένα του λιμανιού
  • Αν ήταν επαρκής ο φωτισμός στο σημείο και αν ενδεχομένως ο βρεγμένος δρόμος εντός του λιμένα και τα όριά του με την θάλασσα εξομοιώθηκαν από τον οδηγό.

αυτοκίνητο πάτρα φοιτητές νεκροί

Θρήνος στο Facebook για τους τρείς φοιτητές που έχασαν την ζωή τους (εικόνες)

Οι νέοι που κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και να διασωθούν πρόκειται να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα ότι η ψυχολογική κατάστασή τους τούς επιτρέψει να δώσουν αναλυτική κατάθεση. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr