Σε περίπου 500 εκτιμά το υπουργείο Παιδείας τους φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή με την κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων στην οποία και υπάρχει όριο 10% επί του αριθμού των εισακτέων. Ο παραπάνω αριθμός αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Λοβέρδος προς το διευθυντή της «Καθημερινή» κ. Παπαχελά, μετά από δημοσίευμα που τον καθιστούσε υπεύθυνο για τις χιλιάδες μετεγγραφές.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Στην κατηγορία αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα – με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα (σε μια οικογένεια) μέχρι 9.000 ευρώ και έως 10% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής – θα ανήκουν πολύ λίγοι και πάντως οι πραγματικά πτωχοί, αφού ο συντριπτικός αριθμός καλύπτεται από την προηγούμενη ρύθμιση.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, ο αριθμός αυτών των μετεγγραφών, δεν θα υπερβεί τις 500. Να σημειωθεί πως πέρσι, που ίσχυε αυτή και μόνο αυτή η ρύθμιση, οι μετεγγραφές ήταν 3.782, επί συνόλου 10. 483 αιτήσεων. Ταυτοχρόνως, με τον ανωτέρω νόμο απαιτήσαμε η αναπηρία να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ κι όχι απλό γιατρό του δημόσιου τομέα, προς αποφυγή των λαθροχειριών του παρελθόντος.

Διαβάστε εδώ όλο το έγγραφο του υπουργείου