Σε μόλις 500 εκτιμώνται οι μετεγγραφές φοιτητών με οικονομικά κριτήρια

Σε περίπου 500 εκτιμά το υπουργείο Παιδείας τους φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή με την κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων στην οποία και υπάρχει όριο 10% επί του αριθμού των εισακτέων. Ο παραπάνω αριθμός αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Λοβέρδος προς το διευθυντή της «Καθημερινή» κ. Παπαχελά, μετά από δημοσίευμα που τον καθιστούσε υπεύθυνο για τις χιλιάδες μετεγγραφές.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Στην κατηγορία αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα – με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα (σε μια οικογένεια) μέχρι 9.000 ευρώ και έως 10% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής – θα ανήκουν πολύ λίγοι και πάντως οι πραγματικά πτωχοί, αφού ο συντριπτικός αριθμός καλύπτεται από την προηγούμενη ρύθμιση.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, ο αριθμός αυτών των μετεγγραφών, δεν θα υπερβεί τις 500. Να σημειωθεί πως πέρσι, που ίσχυε αυτή και μόνο αυτή η ρύθμιση, οι μετεγγραφές ήταν 3.782, επί συνόλου 10. 483 αιτήσεων. Ταυτοχρόνως, με τον ανωτέρω νόμο απαιτήσαμε η αναπηρία να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ κι όχι απλό γιατρό του δημόσιου τομέα, προς αποφυγή των λαθροχειριών του παρελθόντος.

Διαβάστε εδώ όλο το έγγραφο του υπουργείου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr