Μαθήματα και τα Σάββατα στα Πανεπιστήμια για τους φοιτητές προτείνει ο Συρίγος

Μαθήματα και τα Σάββατα στα Πανεπιστήμια για τους φοιτητές προτείνει ο Συρίγος

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Αγωνία για την δια ζώσης έναρξη του χειμερινού εξαμήνου από την ερχόμενη Δευτέρα σε γεμάτα αμφιθέατρα εκφράζουν οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί με τον υφυπουργό Παιδείας να αποκλείει τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, το μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών εξασφαλίζει τη δια ζώσης διδασκαλία, αν και χρειάζεται προσοχή στην τήρηση των μέτρων.


Για να λάβετε ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστημιακό σας Ίδρυμα (μετά τις συνεχείς αλλαγές από τις Συγκλήτους) συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ.

Ο κ. Αγγελος Συρίγος όπως πρότεινε χθες μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, οι πανεπιστημιακοί θα μπορούσαν να "βάλουν πλάτη" και να κάνουν υπερωρίες ή να εργάζονται και τα Σάββατα, ώστε τα μαθήματα που γίνονται με μεγάλο ακροατήριο να χωρίζονται στα δύο, προσθέτοντας ενδεχομένως στις ώρες διδασκαλίας κάποιες ώρες ή κάποια ημέρα παραπάνω. 

«Αν κάποιος θεωρεί ότι είναι μεγάλη η αίθουσα που κάνει μάθημα ας το σπάσει στα δύο. Ας κάνει από 1,5 ώρα στους μεν και 1,5 ώρα στους δε, αν είναι τρίωρο και ας κάνει μάθημα άλλη μια μέρα. Δεν θα του πει κανείς όχι. Εάν έχω μπροστά μου μια αίθουσα με 400 φοιτητές ας συνεννοηθώ με τους συναδέλφους μου και να κάνω 2-3 ώρες παραπάνω. Είναι έκτακτες οι συνθήκες, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους φοιτητές να ξαναπεράσουν στην φάση που ήμασταν 1,5 χρόνο τώρα. Το μάθημα στο πανεπιστήμιο γίνεται δια ζώσης, ειδικά στα μεγάλα ακροατήρια. Αν έχεις 300 φοιτητές πώς θα το κάνεις εξ αποστάσεως; Σε συνεννόηση με το τμήμα τους να μοιράσουν τις ώρες με κάποιους πανεπιστημιακούς συναδέλφους, να δουλέψουν και Σάββατο αν χρειαστεί. Το Υπουργείο Παιδείας ορίζει κάποιες παραμέτρους, οι φοιτητές έχουν εμβολιαστεί πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη» είπε ο Υφυπουργός Παιδείας...

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

ΟΑΕΔ: Επίδομα 29,04€ τη μέρα σε εργαζόμενους φοιτητές - Πόσες επιπλέον ημέρες άδεια δικαιούστε

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr