Πρόστιμο 300 ευρώ σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών που δεν έδειξε το rapid test!

Πρόστιμο 300 ευρώ σε φοιτητή που δεν έδειξε το rapid test!

O φοιτητής θέλησε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα καλείται να πληρώσει το πρόστιμο. Πώς σχολίασε ο Πρύτανης τα όσα έγιναν...

Τριακόσια ευρώ ασφαλώς δεν περισσεύουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Πλην ενός ανεμβολίαστου που αρνήθηκε χθες (01-10-2021) να επιδείξει το αποτέλεσμα της διενέργειας rapid test και ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας επέβαλε το σχετικό πρόστιμο.


«Είχα ενημέρωση από τους υφισταμένους μου ότι μόνο ένας φοιτητής ήταν έκθετος, γεγονός που μας χαροποιεί γιατί έχει συνειδητοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να διασαλευθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου», λέει στην Πελοπόννησο ο Πρύτανης.

Το σχέδιο ελέγχων του Χρ. Μπούρα είναι απλό. Ολοι οι φοιτητές καλούνται να αφήσουν πάνω στο θρανίο το σχετικό έγγραφο και όποιος δεν το πράττει θα καλείται να εγκαταλείψει τον χώρο. Εάν αρνηθεί, θα αποχωρεί ο καθηγητής. «Είμαστε αποφασισμένοι -επισήμανε ο κ. Μπούρας – να αποκαλύψουμε ποιοι απεργάζονται σχέδια για πρόκληση αναταραχών και ποιοι θέλουν κλειστό το Πανεπιστήμιο».

Οι αριθμοί, πάντως, φανερώνουν ότι οι αρνητές δεν έχουν και πολλά περιθώρια για τη διαμόρφωση κλίματος αναστάτωσης στο ΑΕΙ. Ηδη, οι καθηγητές είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 92% και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο 80%, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών (πλην πρωτοετών) ανέρχεται σε 70%.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε την τροποποίηση της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Πιο αναλυτικά από την αρχική ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων που ήταν η 4η Οκτωβρίου 2021 ως νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ορίστηκε η 11η Οκτωβρίου 2021.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Να μην προσέλθουν στο πανεπιστήμιο όσοι δεν δηλώνουν εμβολιαστική κατάσταση

Το 30% των μαθημάτων να γίνεται εξ αποστάσεως ζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr