Πολύ χαμηλή η ποινή για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν αναφέρει ο καθηγητής του Τμήματος

Πολύ χαμηλή η ποινή για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν αναφέρει ο καθηγητής του Τμήματος

Μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Πατρών αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν, αλλά και στις ποινές που επιβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr oι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου, μετά από την ποινή που δέχθηκαν στο μάθημα «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ», για αντιγραφή στη λύση των ασκήσεων.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Ειδικότερα, μιλώντας για το περιστατικό ο Γιώργος Ανδρουλάκης είπε «οι 106 πιάστηκαν να αντιγράφουν στο κομμάτι των ασκήσεων που παρέδωσαν» και όπως εξήγησε « οι εργασίες αυτές μπαίνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, «αυτές οι εργασίες αποτελούνταν από τέσσερα σετ ασκήσεων και οι 106 φοιτητές παρέδωσαν από το 1 έως και το 4 το ίδιο σετ». Σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Γιώργος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο».

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ ζητά η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές» και όπως εξήγησε «ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος».

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ανδρουλάκη, «επιβλήθηκε αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου» και όπως είπε σχετικά με τη λήψη της απόφασης για την ποινή, «εμείς το σκεφτήκαμε πάρα πολύ, γιατί η πλειοψηφία των συγκεκριμένων φοιτητών είναι πρωτοετείς».

Οι απαντήσεις των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για τις αντιγραφές και τις πωλήσεις εργασιών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Πρακτικά, συνέχισε ο πρόεδρος του τμήματος, «οι φοιτητές αυτοί δεν θα έχουν σημαντική καθυστέρηση στην χρονική πρόοδο των σπουδών τους, γιατί στα επόμενα έτη μπορούν να μαζέψουν αυτό που χάσανε.» Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πάρα πολλές φορές στα πρώτα δύο έτη οι φοιτητές δεν περνάνε έτσι και αλλιώς πολλά μαθήματα.» Όσον αφορά την ποινή που επιβλήθηκε από την γενική συνέλευση του τμήματος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «είναι ίσως η πιο η πιο χαμηλή από τις αυστηρές ποινές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν.»

Επίσης ο Γιώργος Ανδρουλάκης είπε ότι «οι νέοι φοιτητές έρχονται με φόρα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι λίγο πιο χαλαροί στα πρώτα έτη των σπουδών τους.»

Όσον αφορά την ΠΑΣΠ, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η πρόσφατη ένταση που υπήρξε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου μας , σχετικά την τιμωρία για τους φοιτητές που αντέγραψαν έφερε στην επιφάνεια, εκτός από το θέμα της τιμωρίας που προβλέπεται για τέτοιους είδους παραβάσεις και το σοβαρό ζήτημα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα λήψης των αποφάσεων.»

Σχετικό Άρθρο: Περισσότεροι από 100 φοιτητές του Παν/μίου Πατρών αποκλείστηκαν από όλα τα μαθήματα της εξεταστικής - Αντέγραψαν την ίδια εργασία!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr