Οι απαντήσεις των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για τις αντιγραφές και τις πωλήσεις εργασιών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Οι απαντήσεις των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για τις αντιγραφές και τις πωλήσεις εργασιών

Φοιτητικές Παρατάξεις: Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου 106 φοιτητές συνελήφθησαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία.

Ο γραμματέας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Μένιος Κορομηλάς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΠ στην Πάτρα, Νίκος Καλύβας μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή, τάχθηκαν κατά της απόφασης της γενικής συνέλευσης του τμήματος που αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


"Ο κανονισμός λέει αποκλεισμός για τρεις εξεταστικές. Εμείς δεν ζητήσαμε ατιμωρησία, καταγγέλλουμε τους 106 φοιτητές, ωστόσο ζητήσαμε να τιμωρηθούν στο συγκεκριμένο μάθημα" σημείωσε από την πλευρά της ΠΑΣΠ ο κ. Καλύβας.

Σχετικά με το θέμα των αντιγραφών και αγοραπωλησίας εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια ο κ. Καλύβας ανέφερε: "Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αυτό εδώ και χρόνια γίνεται".

"Οι εκάστοτε κυρώσεις πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Όντως υπάρχει ένας κανονισμός που λέει για τρεις εξεταστικές " τόνισε από την πλευρά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο κ. Κορομηλάς. Παράλληλα επεσήμανε ότι το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή το μάθημα ήταν του προέδρου του τμήματος. "Αν ήταν το μάθημα κάποιου λέκτορα ή επίκουρου καθηγητή θα είχαν μηδενιστεί και θα είχε λήξει το θέμα" πρόσθεσε ο κ. Κορομηλάς.

Ακούστε το ηχητικό:

Περισσότεροι από 100 φοιτητές του Παν/μίου Πατρών αποκλείστηκαν από όλα τα μαθήματα της εξεταστικής - Αντέγραψαν την ίδια εργασία!

Τι ορίζει κανονισμός σε περίπτωση αντιγραφής στην εξεταστική!

Πολύ χαμηλή η ποινή για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν αναφέρει ο καθηγητής του Τμήματος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών