Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (07/04/19)

Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (07/04/19)

Διαγωνισμός αφίσας 10ης ποδηλατικής βόλτας Πανεπιστημίου Πατρών

Διαγωνισμός Αφίσας 10ης Ποδηλατικής Βόλτας Πανεπιστημίου Πατρών Η 10η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Πάμε με Ποδήλατο», θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, και η Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι φοιτητές/-τριες και όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Σκοπός του διαγωνισμού είναι η κατανόηση της ωφελιμότητας της μαζικής και δια βίου χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας και η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η καλύτερη αφίσα θα τυπωθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο/η δημιουργός της θα βραβευτεί με έπαινο ή και συμβολικά αθλητικά έπαθλα στην Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να ενημερωθούν εδώ.

6η ΕΚΘΕΣΗ PATRAS IQ: Το Startup Weekend Patras επιστρέφει...

Από τις 12 και έως τις 14 Απριλίου 2019, το δεύτερο Startup Weekend powered by Google Entrepreneurs (#SWpatras) έρχεται στην Πάτρα, στον χώρο του Patras IQ στο νέο λιμάνι. Η μοναδική αυτή διοργάνωση απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που φιλοδοξούν να δουν τις πρωτότυπες ιδέες και τα υπό σχεδιασμό project τους να υλοποιούνται, αποκτώντας παράλληλα την τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να τα απογειώσουν.

Το Startup Weekend Patras 2019 είναι όμως πολλά περισσότερα από αυτό: φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο μια συνθήκη διάχυσης τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και αποτελεσματικών εργαλείων, αλλά και χώρο έμπνευσης: μια -έστω εφήμερη- θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, ικανή να «γεννήσει» ιδέες από το μηδέν. Ακόμα και όσοι λοιπόν διαθέτουν έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο νου, ή μια δημιουργική ομάδα χωρίς πολύ συγκεκριμένα πλάνα, μπορούν σε όσα προσφέρει το SW Patras να βρουν την ιδέα εκείνη που θα τους κινητοποιήσει και θα τους κάνει να πάνε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά προς την υλοποίησή της.

54 ώρες για να δημιουργήσεις μια ιδέα από το μηδέν: ίσως και να ήταν λίγες χωρίς την παρουσία των μοναδικών στον τομέα τους- αλλά και στον χώρο της επιχειρηματικότητας εν γένει- ανθρώπων που θα συγκεντρώσει στην πόλη μας το Startup Weekend Patras 2019. Μοναδικοί Judges, Coatches και Speakers θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, για να μοιραστούν μαζί μας τα μικρά και μεγάλα μυστικά που μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους πίσω από μια ιδέα στα μονοπάτια της επιτυχίας. Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου 2019, κερδίζοντας μοναδικά δώρα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση χορήγησε πιστοποίηση επιπέδου 7, στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του διαδικασίες, με βάση τις αρχές του προτύπου ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015).

Κατά τη διαδικασία Πιστοποίησης του ΠΠΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος και η  Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας με τη Διοίκηση και την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Η πιστοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτόπιες επισκέψεις επιτροπών εμπειρογνώμων από το εξωτερικό. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του Τμήματος.

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

• Ο Ομότιμος Καθηγητής και π. Διευθυντής του Max Planck Institute for Polymer Research Klaus Müllen θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, και ώρα 12.00μ. στην Αίθουσα Τελετών.

• Ο Ομότιμος Επιστήμονας της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά David J.W. Piper και η Καθηγήτρια Γεωλογίας του Saint Mary’s University in Halifax Γεωργία Πή-Piper θα αναγορευθούν Επίτιμοι Διδάκτορες του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, και ώρα 12.00μ. στην Αίθουσα Τελετών. Τ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Τι είναι Διαφορετικότητα; Τη φοβόμαστε, την ανεχόμαστε, την προσπερνάμε ή μήπως τελικά δεν απέχει και τόσο από εμάς; Η ομάδα ΕΚΟ του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η Τέχνη της Διαφορετικότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (αίθουσα Ι4). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα τη «Διαφορετικότητα» (#eko_diaforetikotita), ενώ θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από δρώμενα που αγγίζουν πολύπλευρα τη Διαφορετικότητα. 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ HARVARD

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard, την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Tμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ κ. Χριστίνας Ντουνιά, με τίτλο: «Το γλωσσικό ζήτημα και η ‘’γενιά του τριάντα’’». Η διάλεξη εντάσσεται στην ετήσια σειρά εκδηλώσεων Event Series 2019 του ΚΕΣ, που φέτος έχει τον τίτλο «Πολιτισμός, Παιδεία και Πολιτική». Η διάλεξη της κ. Ντουνιά, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών (κτίριο Πρυτανείας, 1ος όροφος), ώρα 7.00 το απόγευμα, θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα και είναι ανοικτή στο κοινό. Περισσότερα: https://kleos.chs.harvard.edu/?p=133819

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

• 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ SIEST

Στις 4 και 5 Απριλίου 2019, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, διεξάγεται το 6ο Διεθνές Συνέδριο του Μεσογειακού Δικτύου SIEST με θέμα «Science and Technology Education for all». Το συνέδριο φιλοξενεί το Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

• ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΓΥΝΑΙΚΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ»

Το Συνέδριο με θέμα: «Γυναίκα και Καρκίνος, από την πρόληψη στη θεραπεία», που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί από 5-6 Απριλίου 2019, στο Ξενοδοχείο Astir στην Πάτρα. Ένας από τους στόχους του συνεδρίου είναι η επιστημονική ενημέρωση στις εξελίξεις, στο πεδίο της βιολογίας του καρκίνου, καθώς στα εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης έρευνας και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις που παρέχονται.

• 29ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, διοργανώνει όπως κάθε χρόνο το 29ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 13-14 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο της Παιδιατρικής, καθώς επίσης και η ενημέρωση για την καλύτερη δυνατή πρακτική σε συχνά και πρακτικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδίατροι. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο Ρόλος των Γεωλόγων στην Πρόληψη των Φυσικών Καταστροφών & των Συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Ο Ρόλος των Γεωλόγων στην Πρόληψη των Φυσικών Καταστροφών & των Συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6, Απριλίου 2019 και ώρα 11.30 στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου, 58, Πάτρα). 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΠΕ ΑΧΑΪΑΣ & ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤ

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 11.30-12.30 πραγματοποιείται Φεστιβάλ Δικτύων ΔΠΕ Αχαΐας & Αιτωλοακαρνανίας στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας με θέμα: «Παιχνίδι και Φυσικές Επιστήμες: προσέγγιση του μαγνητισμού μέσα από το ελεύθερο και δομημένο παιχνίδι».

Υπό κατάληψη το Βιολογικό του Πανεπιστημίου Πατρών

Καταργείται το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Μοιράζονται τα Τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών