Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (09/11/18)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (09/11/18) 

Πανεπιστήμιο Πατρών: 11 Νοεμβρίου 2018 - 54 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών- Πρύτανις Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου: «11 Νοεμβρίου 1964 – 11 Νοεμβρίου 2018. 54 χρόνια πριν, ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 4425/11-11-1964 το Πανεπιστήμιό μας. Με όραμα πάντα την Αριστεία και την Ποιότητα και το βλέμμα μας προσανατολισμένο στην Έρευνα, τη Διδασκαλία και τους Φοιτητές μας, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας με πίστη στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ SGroup

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας η ετήσια συνάντηση των Εταίρων του δικτύου Πανεπιστημίων SGroup. Στη συνάντηση αυτή, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις παγκόσμιες προκλήσεις σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις διεθνοποίησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το Ίδρυμά μας, που εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθηγητή Ν. Καραμάνο, ανέδειξε στη συνάντηση αυτή την ενεργή και σταθερή πορεία διαλεκτικής και καλών πρακτικών που εφαρμόζει σχετικά με: α) την πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών, β) την  ενίσχυση της δια βίου μάθησης και γ) το όραμα για τη δημιουργία ενός ακαδημαϊκού μέλλοντος όπου θα σφυρηλατηθούν νέες ικανότητες και ρόλοι μέσω της χρήσης των ΤΠΕ. Σύμφωνα με την ατζέντα και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της συνάντησης, τα θέματα που κυριαρχούν είναι:  το μέλλον της ψηφιοποίησης, η σημασία της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και η ανάπτυξη βιώσιμων σχέσεων και ανταλλαγών με όλο τον κόσμο, η δημιουργία υβριδικών μορφών Ανώτατης Εκπαίδευσης και η διεθνοποίηση ως εργαλείο μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο μας είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων συμβάλλοντας στην υιοθέτηση των καλύτερων δυνατών προοπτικών προς όφελος όλων.

ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

• Οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης και Καθομολόγησης Διδακτόρων θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. Οι τελετές θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Τελετών "Οδυσσέας Ελύτης" (Α' Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος).

• Οι Τελετές Ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 21 Δεκεμβρίου 2018. Περαιτέρω πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα των τελετών έχουν αναρτηθεί ΕΔΩ.

Ανανεώνεται το Πανεπιστήμιο Πατρών – Ποια Τμήματα αποκτούν νέα αμφιθέατρα και κτίρια (ΦΩΤΟ) 

Περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Η εντυπο-αναπηρία ως όρος αναφέρεται στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση έντυπου υλικού χωρίς υποβοήθηση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω μιας φυσικής αναπηρίας που δεν του/της επιτρέπει να κρατήσει ένα βιβλίο, λόγω μιας αντιληπτικής ή μαθησιακής δυσκολίας, όπως δυσλεξία, λόγω τύφλωσης ή οπτικής αναπηρίας. Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που πρακτικά απαγορεύει την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην πληροφορία και τη γνώση. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τους εντυπο-ανάπηρους φοιτητές, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντικής συνεισφοράς στη δημιουργία προσβάσιμου διδακτικού υλικού και στήριξης ΑΜΕΑ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ισότιμης πρόσβασης στη γνώση. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή βιβλίων και διδακτικού υλικού προσβάσιμου σε εντυπο-ανάπηρους φοιτητές με τη σάρωση διδακτικού και εξεταστέου υλικού, την οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, την επιμέλεια των ψηφιακών εγγράφων, την πληκτρολόγηση χειρόγραφων σημειώσεων, κλπ. Για να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώσουν Ημερίδα - Εκδήλωση με τίτλο: «Το έργο των Κοινωνικών Δομών ως ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας μίας κοινωνίας σε κρίση», στο πλαίσιο της Εθνικής & Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στον πολυχώρο Royal, στην Πάτρα. Δομές ατόμων με αναπηρία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα ενημερώσουν για το έργο που επιτελούν, για τις υπηρεσίες που προφέρουν αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ έχει προγραμματιστεί ομιλία του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Άτομα με Αναπηρία (E.D.F.), κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βράβευση ατόμων με αναπηρία που έχουν διακριθεί με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά, Εθνικά  Πρωταθλήματα και στα Special Olympics. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

• 7ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το 7ο Σεμινάριο Αιματολογίας με θέμα: «Από το κλινικοεοργαστηριακό εύρημα στην αιματολογική διάγνωση και θεραπεία», το οποίο διοργανώνεται από το Αιματολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών,  θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η επικοινωνία ιατρών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας διαφόρων ειδικοτήτων και η εκπαίδευση τους για τις τρέχουσες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο χώρο της Αιματολογίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Συνεχίζονται οι διαλέξεις στην Κβαντική Πληροφορία και Θεμελίωση Κβαντικής Φυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το αναλυτικό πρόγραμμα διαλέξεων μηνός Νοεμβρίου 2018 μπορείτε να βρείτε: εδώ

• ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»

 

Η Κατεύθυνση Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει για το χειμερινό εξάμηνο 2018 Κύκλο Διαλέξεων με γενικό θέμα: «Επιστήμες της Γραφής και της Τέχνης». Οι διαλέξεις είναι ανοικτές στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στο κοινό. Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr