Πανεπιστήμιο Πατρών: Αναρτήθηκε το Πρόγραμμα Ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Αναρτήθηκε το Πρόγραμμα Ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παραθέτουν το Πρόγραμμα των Τελετών Ορκωμοσίας των προπτυχιακών φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου 2018.

Ο χώρος διεξαγωγής των τελετών είναι το Αμφιθέατρο ΑΑ΄ στο Ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης– Πρυτανείας (εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά).

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Οι υπό ορκωμοσία απόφοιτοι συμμετέχουν στην τελετή με την τήβεννο του ΠανεπιστημίουΠατρών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής, προκειμένου να περιενδυθούν την τήβεννο, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Μετά το πέρας της τελετής, επιστρέφουνυποχρεωτικά & ενυπογράφως την τήβεννο.

Η επίδοση των πτυχίων/διπλωμάτων γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά.

Την ενημερωτική σελίδα που θα χρειαστείτε ως Πτυχιούχοι για την ενημέρωση σας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πρόγραμμα Ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το πτυχίο ή το δίπλωμα απονέμεται σε δημόσια τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων/διπλωμάτων, ενώπιον των Πρυτανικών Αρχών.
  • Το Πρόγραμμα των τελετών ορκωμοσίας αναρτάται έγκαιρα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τις Γραμματείες των Τμημάτων: http://www.upatras.gr/el/departments
  • Ο χώρος διεξαγωγής των τελετών είναι το Αμφιθέατρο ΑΑ΄ στο Ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης– Πρυτανείας (εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά). Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας, Χάρτης Πανεπιστημιούπολης
  • Ο διαχωρισμός των ομάδων που συμμετέχουν στις τελετές ορκωμοσίας είναι αλφαβητικός και γίνεται με ευθύνη των Γραμματειών των Τμημάτων.
  • Οι υπό ορκωμοσία απόφοιτοι συμμετέχουν στην τελετή με την τήβεννο του ΠανεπιστημίουΠατρών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής, προκειμένου να περιενδυθούν την τήβεννο, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Μετά το πέρας της τελετής, επιστρέφουνυποχρεωτικά & ενυπογράφως την τήβεννο.
  • Το κείμενο του όρκου, χορηγείται από τις Γραμματείες των Τμημάτων και διαβάζεται από τον πρωτεύσαντα ή την πρωτεύσασα σε βαθμό Πτυχίου ή Διπλώματος κάθε Τμήματος. Όσοι εκ των αποφοίτων δεν επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο επιτρέπεται η επίκληση τηςτιμής και της συνειδήσεώς των.
  • Η επίδοση των πτυχίων/διπλωμάτων γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά.
  • Επειδή η τελετή ορκωμοσίας αποτελεί μια σημαντική στιγμή τόσο για τους αποφοίτους όσο και για τις οικογένειές τους, μεριμνάται ώστε να πραγματοποιηθεί σε ατμόσφαιρα πολιτισμού και ευπρέπειας, όπως αρμόζει σε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Ως εκ τούτου,  απαγορεύεται η κατανάλωσηποτού και φαγητού εντός του Αμφιθεάτρου διεξαγωγής των τελετών, καθώς και η χρήση ειδών πάρτι (σερπαντίνων, κομφετί, καραμουζών κλπ.) τόσο εντός του Αμφιθεάτρου και των κοινόχρηστων χώρων του Κτιρίου Διοίκησης - Πρυτανείας, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Πανεπιστημιούπολης.
  • Μέρος ή και ολόκληρη η τελετή είναι πιθανό να βιντεοσκοπείται ή και να φωτογραφίζεται από επαγγελματίες φωτογράφους. Η φωτογράφιση είναι προαιρετική και δεν αποτελεί έσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών