Φρένο στο μετασχηματισμό πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά

Φρένο στο μετασχηματισμό πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Αλλαγή πλάνων-Ανατροπή στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους απόφοιτους παλαιότερων ετών του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρξαν, το υπουργείο Παιδείας εξέταζε μεταβατική διάταξη για τους πτυχιούχους των δύο ΤΕΙ, η οποία θα τους έδινε την επιλογή να τους χορηγηθεί πτυχίο Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) εφ' όσον το επιθυμούσαν.

«Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν» αναφέρει, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου δήλωσε τα εξής:

«Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr