Πτυχίο Πανεπιστήμιου σε φοιτητές και απόφοιτους των ΤΕΙ!

Πτυχίο πανεπιστήμιου σε φοιτητές και απόφοιτους των ΤΕΙ!

Πτυχίο πανεπιστήμιου σε απόφοιτους των ΤΕΙ δίνει το Υπουργείο Παιδείας σε όσους πρόκειται να τελειώσουν αλλά και σε όσους έχουν ήδη τελειώσει τμήματων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Μπορεί ακόμη να μην έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, αλλά σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες του, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.


Ωστόσο, την αναβάθμιση αυτή του πτυχίου από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όσους φοιτητές έχουν πάρει ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που είναι αντίθετοι αναφέρουν πως είναι άδικο όταν λόγου χάρη δύο φοιτητές που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος να ευνοείται έναντι του πρώτου.

Επομένως, το υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να έχουν αυτό το δικαίωμα και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα ΤΕΙ, άγνωστο όμως από ποια χρονολογία και μετά, αναφέρει η Καθημερινή.

Τα νέα δεδομένα για τους τωρινούς φοιτητές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Ο υπ. Παιδείας έδωσε συνέντευξη στον ρ/σ “Πρώτο Πρόγραμμα” και αναφέρθηκε και στο πτυχίο του νέου Πανεπιστημίου και τους τωρινούς φοιτητές. 

Όσοι σπουδάζουν τώρα στα ΤΕΙ θα μπορούν από το επόμενο έτος, εφόσον θέλουν, να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίο Δυτ. Aττικής.  Θα πρέπει ν’ αναζητήσουν τα πρόσθετα που πρέπει να κάνουν. Το κάθε τμήμα θα αποφασίσει για το ποια μαθήματα χρειάζεται να παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος που θα θελήσει να πάρει πτυχιό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Γι’αυτό το λόγο θα υπάρχει μεταβατική περίοδο τόνισε ο Κ. Γαβρόγλου.

Πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr