Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ανάλογες εικόνες δεν είναι άγνωστες τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ούτε και στα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας. Και αυτό, διότι στα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ δεν υπάρχουν υπηρεσίες καθαρισμού και οι σχετικοί διαγωνισμοί ανάθεσης «κολλούν» στις αντιδικίες μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούν τη σχετική σύμβαση. Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ θα εξετάσει ακόμη και τη διακοπή συγκεκριμένων υπηρεσιών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Το πρόβλημα καθαριότητας στη Νομική Αθηνών έχει οξυνθεί ιδιαίτερα, αφού το κτίριο στο οποίο στεγάζονται και το Οικονομικό Τμήμα και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης έχει να καθαριστεί από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΕΚΠΑ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΚΠΑ, το πρόβλημα ανέκυψε διότι ενώ, ύστερα από διαγωνισμό, η εργολαβία για τον καθαρισμό του ιδρύματος έχει κατοχυρωθεί σε δύο εταιρείες εξ ημισείας, υποβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης. Τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν οριστεί να εκδικαστούν στις 17/1. Για το διάστημα από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης και έως τη νέα, το ΕΚΠΑ προχώρησε σε συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα, ωστόσο και κατά αυτής της απόφασης ασκήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, η εκδίκαση των οποίων έχει ορισθεί για τις 31/1. Ετσι, σήμερα στελέχη του ιδρύματος θα ζητήσουν από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια να επιτρέψουν την υπογραφή κατ’ εξαίρεση συμβάσεων: δηλαδή την πρόσληψη καθαριστών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον διαγωνισμό. Το θέμα έχει τεθεί, έστω και ατύπως, στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε: Φοιτητές του ΕΚΠΑ ανέλαβαν υπηρεσίες καθαρισμού (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr