Φοιτητές του ΕΚΠΑ ανέλαβαν υπηρεσίες καθαρισμού (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές του ΕΚΠΑ ανέλαβαν υπηρεσίες καθαρισμού (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι λένε στην κάμερα μια ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, για την πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν την Σχολή τους.

Ενώ τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για μόνιμες υπηρεσίες καθαρισμού, φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών αποφάσισαν να αναλάβουν άμεσα δράση. Τι αναφέρουν οι φοιτητές:


«Σήμερα ξυπνήσαμε χωρίς και 10-15 από εμάς ήρθαμε εδώ στην Νομική Σχολή της Αθήνας,  για να καθαρίσουμε την σχολή να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να τα πετάξουμε. Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα, όταν λήξουν οι συμβάσεις με τις εταιρείες καθαρισμού, για κάποιους μήνες το Πανεπιστήμιο δεν καθαρίζεται.»

«Το όνομα μας είναι “Ανεξάρτητο Κίνημα”. Αυτό που κάνουμε, είμαστε κατά κάποιο τρόπο ακτιβιστές. Πράττουμε από μόνοι μας, δεν περιμένουμε την κυβέρνηση, δεν φωνάζουμε, δεν ζητάμε, απλά το κάνουμε από μόνοι μας. Έχουμε μέλη στον πυρήνα του κινήματος μας, από πρωτοετείς μεχρι τελειόφοιτους.»

Δείτε ακόμη: Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Είναι μια κοινότητα ανθρώπων που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, που έχουν σιχαθεί τα φοιτητικά κόμματα και την πολιτική του παρελθόντος. Κινητοποιούνται άνθρωποι που πριν ήταν αδιάφοροι. Ελπίζουμε ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι΄αυτή την κατάσταση θα ευαισθητοποιηθούν από την πρωτοβουλία μας.»

«Μετά από όλο αυτό, πολλοί συμφοιτητές μας το είδαν θετικά. Μας είπαν ότι είναι πολύ χαρούμενοι που είδαν την σχολή καθαρή πάλι, και ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί.»

«Η αντίδραση των φοιτητικών κομμάτων ήταν πολύ αρνητική, αλλά πολύ θετική από τους απλούς φοιτητές. Ένας από τους κύριους λόγους που μας έσπρωχνε να είμαστε πολιτικά ενεργοί, ήταν η θεσμική δυνατότητα που έχουν τα φοιτητικά κόμματα να κλείνουν το Πανεπιστήμιο. Οπότε έπρεπε να είμαστε εκεί ώστε να ξανά ανοίγουμε το Πανεπιστήμιο.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS LIVE

Είσαι Φοιτητής στο ΕΚΠΑ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΚΠΑ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr