Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τις διαφορετικές διαδικασίες της κοσμολογίας, της βιολογίας, της γλώσσας, του πολιτισμού και της τεχνολογίας σε μία ενιαία εξέλιξη; Ποιά είναι η καθοδηγούσα δύναμη αυτής της ακατανίκητης συνεχούς αλλαγής στο σύμπαν; Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν στη φιλική ατμόσφαιρα ενός καφέ (café), στη διάρκεια μίας σειράς συναντήσεων. 

Στη πρώτη συνάντηση, με θέμα “Η λογική της Λογικής - Από τον Αριστοτέλη στην κβαντική λογική και τον Gödel”, εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Αργύρης Νικολαΐδης και ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Α.Π.Θ., Ζαφείρης Μαστροκώστας. Συμπράττει, μουσικά, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, με κοντσέρτο βιολοντσέλου. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21.00, στο καφενείο "Ο μέρμηγκας" (Αρμενοπούλου 26, Πλατεία Ροτόντα, Θεσσαλονίκη). 


“Τροποποιήσαμε ελαφρά τον τίτλο. Αντικαταστήσαμε το a με @, υποδηλώνοντας ότι θα μας απασχολήσουν σύγχρονα θέματα και προβλήματα που προέρχονται από την τεχνολογία. Στην λέξη Sciences αντικαταστήσαμε το e με ε, σημάδι ότι θα διερευνήσουμε τα θέματα μέσα και χάρη σ' ένα ελληνικό βλέμμα” υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα, που εμπνέεται από το έργο του Joan Miró "Η γένεσις του κόσμου", 1925  http://cafe-sciences.web.auth.gr/