Καθηγητές του ΑΠΘ λένε.. στον Καφέ της Επιστήμης τα Μυστικά του Σύμπαντος

Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τις διαφορετικές διαδικασίες της κοσμολογίας, της βιολογίας, της γλώσσας, του πολιτισμού και της τεχνολογίας σε μία ενιαία εξέλιξη; Ποιά είναι η καθοδηγούσα δύναμη αυτής της ακατανίκητης συνεχούς αλλαγής στο σύμπαν; Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν στη φιλική ατμόσφαιρα ενός καφέ (café), στη διάρκεια μίας σειράς συναντήσεων. 

Στη πρώτη συνάντηση, με θέμα “Η λογική της Λογικής - Από τον Αριστοτέλη στην κβαντική λογική και τον Gödel”, εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Αργύρης Νικολαΐδης και ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Α.Π.Θ., Ζαφείρης Μαστροκώστας. Συμπράττει, μουσικά, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, με κοντσέρτο βιολοντσέλου. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21.00, στο καφενείο "Ο μέρμηγκας" (Αρμενοπούλου 26, Πλατεία Ροτόντα, Θεσσαλονίκη). 


“Τροποποιήσαμε ελαφρά τον τίτλο. Αντικαταστήσαμε το a με @, υποδηλώνοντας ότι θα μας απασχολήσουν σύγχρονα θέματα και προβλήματα που προέρχονται από την τεχνολογία. Στην λέξη Sciences αντικαταστήσαμε το e με ε, σημάδι ότι θα διερευνήσουμε τα θέματα μέσα και χάρη σ' ένα ελληνικό βλέμμα” υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα, που εμπνέεται από το έργο του Joan Miró "Η γένεσις του κόσμου", 1925  http://cafe-sciences.web.auth.gr/ 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr