Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών του ΑΠΘ στην Πρυτανεία σήμερα στις 12:00

Φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που διαμένουν στις φοιτητικές λέσχες, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα 11/12, στις 12 το μεσημέρι, έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου παράσταση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα οι φοιτητές θα διαμαρτυρηθούν για την υπολειτουργία των Φοιτητικών Εστιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οικότροφοι που διαμένουν στα κτήρια των φοιτητικών εστιών.

Τονίζεται ότι οι φοιτητές έχουν μείνει χωρίς σίτιση στις φοιτητικές εστίες εδώ και περίπου έναν μήνα, καθώς έληξε -και δεν ανανεώθηκε- η σχετική σύμβαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με την εργολήπτρια εταιρεία.

Από τις αρχές Νοέμβρη φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στις φοιτητικές εστίες, πραγματοποιούν κατάληψη στο κτήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην Αθήνα. Το Ίδρυμα υποστηρίζει πως δεν μπορεί να υπογράψει τις νέες συμβάσεις για τη σίτιση, τόσο στις εστίες του ΑΠΘ, όσο και στην υπόλοιπη χώρα ούτε να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, όσο συνεχίζεται η κατάληψη.

Οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει σειρά διαμαρτυριών εδώ και πολλές ημέρες, κάνοντας λόγο για τραγικές συνθήκες στις εστίες του ΑΠΘ, με σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα πραγματοποίησαν κατάληψη στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ήρθαν σε επαφή με στέλεχος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και με την Πρυτανεία του ΑΠΘ, ζητώντας λύση, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ για τις συνθήκες στις εστίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr