SOS: Εκτιμήσεις Βάσεων 2023 για 450 Τμήματα από τον Στράτο Στρατηγάκη / ΠΙΝΑΚΕΣ

SOS: Εκτιμήσεις Βάσεων 2023 για κάθε Τμήμα από τον Στράτο Στρατηγάκη

Εκτιμήσεις Βάσεων 2023: Τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν τις Εκτιμήσεις των Βάσεων 2023 για 450 Τμήματα με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού – αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη.

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 προκειμένου να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Βγαίνουν σε λίγες ημέρες οι βάσεις 2023, ενημερωθείτε εδώΤα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν σε ζωντανή ροή τους ΠΙΝΑΚΕΣ των Βάσεων 2023 για κάθε Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση μέσα από την αρχική σελίδα foititikanea.gr, μέσα από την κατηγορία Βάσεις Αποτελέσματα 2023. Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα»!! Δείτε τις περσινές βάσεις (2022) για κάθε Τμήμα εδώ και για το 2021 εδώ.


Την πρόβλεψή του για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές κάνει ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Θες να μείνει ενημερωμένος για τα Αποτελέσματα των Βάσεων; Συντονίσου κι εσύ στην ειδική σελίδα ενημέρωσης στο viber εδώ.

*Του Στράτου Στρατηγάκη Μαθηματικού - Ερευνητή

Φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, δημοσιεύουμε την εκτίμησή μας για τη διαμόρφωση των βάσεων του 2023 για όλα τα Τμήματα του Μηχανογραφικού, με τη λήξη υποβολής των μηχανογραφικών, ώστε να μην παρασυρθεί κανείς υποψήφιος από τις εκτιμήσεις μας.

Να τονίσουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρόκειται για εκτιμήσεις και όχι για τις βάσεις. Οι πραγματικές βάσεις, που θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα, μπορεί να διαφέρουν σημαντικά διότι υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες:

1. ∆εν γνωρίζουμε τους μέσους όρους των υποψηφίων, διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα στοιχεία. Ένας υποψήφιος που έγραψε 19 στη Βιολογία μπορεί να έγραψε 13 στη Γλώσσα και να τεθεί εκτός ανταγωνισμού για την Ιατρική ή να έγραψε 17 και να είναι εντός του ανταγωνισμού. ∆Δυστυχώς δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία.

2. ∆εν γνωρίζουμε τις προτιμήσεις των υποψηφίων, που αποτελούν τον άγνωστο x της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών και, κάθε χρόνο, μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις, καθώς οι τάσεις της εποχής επηρεάζουν τους υποψηφίους, στη σειρά προτίμησης.

3. ∆εν γνωρίζουμε πόσο θα επηρεάσει τη δήλωση των σχολών η εκτόξευση των ενοικίων και η γενικότερη ακρίβεια, που έχει τρομοκρατήσει τους γονείς. Σκέφτονται με τρόμο αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που δημιουργούν οι σπουδές σε άλλη πόλη. Αν αυξηθεί το ποσοστό των οικογενειών που θα επιλέξουν σπουδές στην πόλη τους, θα ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των αντίστοιχων σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις σχολές της περιφέρειας. ∆εν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι έκταση μπορεί να συμβεί το φαινόμενο. Βέβαια υπάρχουν και οι οικογένειες που έτσι κι αλλιώς θα μετακινηθούν τα παιδιά τους, αφού δεν υπάρχουν σχολές σε όλες τις πόλεις ή υπάρχουν σχολές που δηλώνονται από άλλο Επιστημονικό Πεδίο. Ένας υποψήφιος που μένει στην Κομοτηνή, για παράδειγμα, δεν μπορεί να δηλώσει σχολές του 2oυ Πεδίου στην πόλη του, διότι υπάρχουν σχολές μόνο του 1oυ Πεδίου στην Κομοτηνή.
H τάση των βάσεων είναι ανοδική στις σχολές του 1oυ και του 4oυ Πεδίου διότι φέτος είχαμε κατά μέσο όρο καλύτερες επιδόσεις και αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που επέλεξαν αυτά τα Πεδία.

Στο 2o Πεδίo είδαμε καλύτερες επιδόσεις και λιγότερους υποψηφίους. Περιμένουμε άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές, πτώση στις χαμηλόβαθμες και εκατοντάδες κενές θέσεις, λόγω της EBE και της έλλειψης υποψηφίων. Στο 3o Πεδίο αναμένουμε πολύ μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές, σταθερές βάσεις στις μεσαίες σχολές και πτώση στις χαμηλόβαθμές.

∆είτε τις εκτιμήσεις μας στους πίνακες που ακολουθούν:

Οι Εκτιμήσεις Βάσεων 2023 ανά Τμήμα














Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2023 / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr