Ονοματοδοσία του Κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ

Ονοματοδοσία του Κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε υλοποίηση των αποφάσεων της Συγκλήτου, συνεδρίαση 18-12-2023 προχώρησε στην ονοματοδοσία και του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου σε κτίριο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ».

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής κ. Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου, σας προσκαλεί στην τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή του Ε.Μ.Π. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στις 17.30 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π., στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύνδεσμος μετάδοσης μέσω live streaming: https://www.youtube.com/watch?v=XwjKReptnPk

Ο Θεμιστοκλής Σ. Ξανθόπουλος (1936 – 2021) ήταν Έλληνας πολιτικός μηχανικός, υδραυλικός μηχανικός και ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Βαρβάκειο Σχολή και σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζ, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτορας.

Το 1965 εξελέγη Υφηγητής της Υδραυλικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία έκτακτος και τακτικός καθηγητής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1975. Το ίδιο εξελέγη τακτικός καθηγητής Υδρολογίας και Υδραυλικών Έργων στη σχολή πολιτικών μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2004 αποχώρησε από το Πανεπιστήμιο με τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή. Την περίοδο 1997 – 2003 διετέλεσε πρύτανης του Ε.Μ.Π. ενώ τις περιόδους 1981 – 1983 και 1995 – 1997 πρόεδρος της σχολής πολιτικών μηχανικών.

Την περίοδο 1989 – 1993 χρημάτισε Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ. Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ στον τομέα των δημοσίων έργων, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2009.

βιβλιοθηκη ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr