Φοιτητικές Εκλογές 2019: Η αφίσα και οι θέσεις των σχημάτων «BLOCO»

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Η αφίσα και οι θέσεις των σχημάτων «BLOCO»

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019 και οι Φοιτητικές Παρατάξεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2019 έχουν οριστεί για τις 10 Απριλίου 2019 και ημέρα Τετάρτη. 


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των Φοιτητικών Εκλογών 2019 σε ζωντανή ροή, μέτρηση των αποτελεσμάτων, λεπτό προς λεπτό.  

Η ανακοίνωση των σχημάτων «BLOCO» για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019:

«Μέρες άνοιξης, μυρίζουν....εκλογές. Για ακόμα μια χρονιά όμως τίθενται τα ερωτήματα, τί σηματοδοτούν οι φοιτητικές εκλογές, ποιός ορίζει την ημερομηνία τους, ποιός αποφασίζει για τους φοιτητικούς συλλόγους.

Για εμάς οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν την ύψιστη πολιτική διαδικασία των φοιτητικών συλλόγων. Ο συσχετισμός που αποκρυσταλλώνεται από τη διαδικασία των εκλογών διαμορφώνει τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι από την επαύριο της εκλογικής διαδικασίας. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι ζωτικής σημασίας οι φοιτητικές εκλογές να πολιτικοποιηθούν, να γίνουν ξανά κτήμα των φοιτητικών συλλόγων και οι φοιτητές να αντιληφθούν οτι η ψήφος τους επηρεάζει τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό των συλλόγων και των τμημάτων όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ένα κρίσιμο βήμα για να πολιτικοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές είναι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία μέσω της οποίας αποφασίζονται. Για εμάς είναι κρίσιμο να διαμορφωθούν σε χρόνο ενεστώτα οι όροι για την ανασυγκρότηση του τριτοβάθμιου οργάνου των φοιτητών, η ΕΦΕΕ, η επαναλειτουργία του οποίου θα διασφαλίσει την δημοκρατική λειτουργία και έκφραση των φοιτητικών συλλόγων μακριά από παραγοντισμούς και αλισβερίσια ανάμεσα στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ έχει να εκλεχθεί από το 1996. Ωστόσο, οι ίδιες οι δυνάμεις που αρνούνται απερίφραστα την ανάγκη επανασύστασης του από την άλλη πλευρά συζητούν, αποφασίζουν, σφραγίζουν και υπογράφουν ως απερχόμενο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ (!).

Οι απόψεις και οι πρακτικές τους είναι γνωστές. Από τη μια πλευρά πλευρά, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ο κύριος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού και της οικονομικής ελίτ εντός των πανεπιστημίων και η συνιστώσα της ΠΑΣΠ αδιαφορούν παντελώς για τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, τις ενδιαφέρει μονάχα η αναπαραγωγή του πελατειακού δικτύου τους και φέρουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση σήψης του φοιτητικού συνδικαλισμού. Από την άλλη πλευρά η δύναμη του αριστερισμού, η ΠΚΣ (ολογράφως ΚΝΕ, ΜΑΣ κι όπως αλλιώς εμφανίζεται) μας μιλάει για ανασυγκρότηση των δομών του φοιτητικού κινήματος αρκεί να τις ελέγχει η ίδια. Γι’ αυτό φτιάχνει επιτροπές αγώνα αντιπαραθετικές με τους συλλόγους, γι’ αυτό θέλει να φτιάξει μια ΕΦΕΕ χωρίς την παρουσία των υπόλοιπων δυνάμεων. Τέλος, τα λούμπεν στοιχεία των ΕΑΑΚ παρ’ ότι ευαγγελίζονται ότι όλη εξουσία πρέπει να είναι στις γενικές συνελεύσεις και δε νομιμοποιούν την ύπαρξη τριτοβάθμιου οργάνου, στην πραγματικότητα μια χαρά δέχονται να δίνουν τα χέρια πίσω από κλειστές πόρτες για ζητήματα όπως οι φοιτητικές εκλογές. Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω δυνάμεων είναι ότι τρέφονται από το χάος και το σκοτάδι, από τη δίψα τους για εξουσία άνευ όρων.

Για εμάς αναδεικνύεται η αδυσώπητη ανάγκη να ξαναπάρουν ζωή οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι συλλογικές μας διαδικασίες. Αποτελεί ισχυρό διακύβευμα η φετινή εκλογική διαδικασία να αποτελέσει την πρώτη μετά από μια σωρεία χρόνων όπου η συμμετοχή των φοιτητών θα αυξηθεί. Για το λόγο αυτό, οι φετινές φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να προηγηθούν των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα διεξαχθούν σε επίπεδο κοινωνίας, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η σημασία τους και να αφήσουν στίγμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ταυτόχρονα, οι φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός πανεπιστημιακού ασύλου, εντός του κοινωνικού χώρου των φοιτητών, με όρους Δημοκρατίας και ασφάλειας.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση και να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

Να ριζώσουμε τη δημοκρατία στο φοιτητικό κίνημα, να πάρουμε τους συλλόγους μας στα χέρια μας.»

ΑΦΙΣΑ BLOCO

Φοιτητικές Εκλογές 2019 Αφίσα BLOCO

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr