Καταγγελία: «Φοιτητοπατέρας» κόβει φοιτητικές παρατάξεις από τις εκλογές στο ΠΑΠΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία: Φοιτητοπατέρας «κόβει» φοιτητικές παρατάξεις από τις εκλογές στο ΠΑΠΕΙ

Φοιτητικές Εκλογές 2018: Με ανακοίνωσή του, το BLOCO – Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταγγέλλει το αυταρχικό καθεστώς που διαμορφώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εμποδίζοντας το BLOCO να καταθέσει ψηφοδέλτιο και να συμμετάσχει στις φοιτητικές εκλογές του 2018.

Τη Δευτέρα, σε προεκλογικό διοικητικό συμβούλιο που έγινε για τον σύλλογο φοιτητών, ο τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ο οποίος δεν έχει καμία φοιτητική ιδιότητα εδώ και δεκαπέντε χρόνια, απαγόρευσε με τραμπουκισμούς στη φοιτητική παράταξη του BLOCO να είναι υποψήφια στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά:


Σχετικό βίντεο που τράβηξαν φοιτητές

Όπως αναφέρουν «η στιγμή που "φοιτητοπατέρες" της ΔΑΠ απαγορεύουν στη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά».

Όλη η καταγγελία του BLOCO

«Καταγγέλλουμε το αυταρχικό καθεστώς που διαμορφώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά εμποδίζοντας το BLOCO – Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς να καταθέσει ψηφοδέλτιο και να συμμετάσχει στις φοιτητικές εκλογές του 2018. Με τραμπουκισμούς, αντιδημοκρατικό τρόπο και επιβεβαιώνοντας τη στάση της περί “ιδιοκτησίας” του Φοιτητικού Συλλόγου, απέκλεισε το BLOCO από την εκλογική διαδικασία φανερώνοντας την πολιτική τους στόχευση να μετατρέψουν άλλη μια φορά τον Φοιτητικό Σύλλογο ΠΑΠΕΙ και τις φοιτητικές εκλογές σε τσιφλίκι τους. Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Οι λοιπές δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου (ΠΑΣΠ και ΠΚΣ), ενώ διαμηνύουν ότι υπερασπίζονται την δημοκρατία και εγγυώνται την δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών, δεν τοποθετήθηκαν επί του αποκλεισμού του ψηφοδελτίου BLOCO, κρατώντας μια “μεσοβέζικη” στάση τους και αποφεύγοντας να καταδικάσουν τις πρακτικές της ΔΑΠ.

Ως σχήματα BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παράταξης της Ν.Δ. και νεολαίας του Κ. Μητσοτάκη, που αποκλείουν δημοκρατικές δυνάμεις της Αριστεράς από την εκλογική διαδικασία. Από πλευρά μας, δεν αναγνωρίζουμε την φετινή εκλογική διαδικασία στον Φοιτητικό Σύλλογο του ΠΑΠΕΙ, με τη ΔΑΠ να παίζει παιχνίδια εις βάρος του Συλλόγου και της φοιτητικής κοινότητας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δυναμώνουμε τη φωνή μας! Δυναμώνουμε τους Συλλόγους μας! 

Το Πανεπιστήμιο το αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ!»

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ

«Για μια ακόμη φορά φέτος γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που καταδεικνύει πλήρως το διαχρονικό ρόλο της ΔΑΠ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Νεολαίας του ΠΡΑΤΤΩ.

Η οργάνωση της ΝΔ στα πανεπιστήμια μένοντας πιστή στις αντιδημοκατικές πρακτικές της επιχείρησε να εμποδίσει τη συμμετοχή της παράταξης του Μπλόκο, που πρόσκειται στη Νεολαία Σύριζα, στις φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οι τραμπούκικες αυτές λογικές που γυρνούν χρόνια πίσω το φοιτητικό συνδικαλισμό παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το δημοκρατικό τους χαρακτήρα.

Ακριβώς αυτές τις πρακτικές τα «άριστα» κυκλώματα αντιγραφών και κάθε είδους πελατειακή εξυπηρέτηση έχουν συμβάλει στην απαξίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και την απομαζικοποίηση των φοιτητικών εκλογών.

Άραγε η ΔΑΠ όταν αναφέρεται σε εξωπανεπιστημιακές παρεμβάσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου, κάνοντας λόγο για άσυλο ανομίας, εννοεί και το στενό συνεργάτη τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που δεν έχει καμία σχέση με τα φοιτητικά δρώμενα εδώ και 15 χρόνια, ο οποίος παρευρισκόταν στο ΔΣ ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ καθοδηγώντας την όλη διαδικασία;

Άραγε αποτελεί αυτό εκμετάλλευση προς όφελος πολιτικών μηχανισμών και φίμωση της φοιτητικής κοινότητας;

Η οργάνωση του Δικτύου Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ καταγγέλλει και αποδοκιμάζει ξεκάθαρα τους τραμπουκισμούς των νεοφιλεύθερων της ΔΑΠ που αποκλείουν δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις από τις εκλογικές διαδικασίες.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκμετάλλευση και την προσβολή των φοιτητικών διαδικασιών από τοπικούς πολιτικάντηδες της ΝΔ προς όφελος ενίσχυσης της πολιτικής τους πελατείας οι οποίοι χέρι χέρι με τη ΔΑΠ επιχειρούν να καπελώσουν και να χειραγωγήσουν τη φοιτητική κοινότητα.»


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών και σε ζωντανή ροή, λεπτό προς λεπτό, τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Συντονιστείτε από νωρίς το πρωί για όλα τα νέα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr