Μετεγγραφόμενοι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν και το 2ο εξάμηνο - Ξεκινά η εξεταστική και το Τμήμα εισαγωγής δεν τους έχει ακόμη εγγράψει

Έκκληση φοιτητών να μην χάσουν και το 2ο εξάμηνο

Μετεγγραφές Φοιτητών: Μετεγγραφόμενοι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν και το 2ο εξάμηνο -Ξεκινά η εξεταστική και το Τμήμα εισαγωγής δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην εγγραφή τους.

Η επιστολή που εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα» αναφέρει:


«Επικοινωνώ μαζί σας ως μια έσχατη προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συγκεκριμένα στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών. Αφορά τις μετεγγραφές και εμένα προσωπικά όπως και άλλους 10 περίπου φοιτητές.

Είναι φυσιολογικό και το έχουμε ξανά ακούσει να χάνουν κάποια παιδιά το 1ο εξάμηνο τους αφού η μετεγγραφή τους έχει καθυστερήσει. Όμως είναι ανήκουστο όλες οι μετεγγραφές να έχουν ολοκληρωθεί από το υπουργείο από τον μήνα Νοέμβριο και κάποιοι ακόμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε και το 2ο εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η γραμματεία των Ναυτιλιακών επέλεξε να ολοκληρώσει τις μετεγγραφές των περισσότερων παιδιών μέσα στον μήνα Φεβρουάριο και να αφήσει στην μοίρα τους 10 περίπου παιδιά. Προφανώς η γραμματεία έχει ''βολευτεί'' στο ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τα περισσότερα παιδιά. Απαιτούμε μέριμνα για όλους τους φοιτητές και όχι τυχαία επιλογή μερικών.

Όταν ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους, η δικαιολογία είναι ότι συμβαίνει λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό. Κάτι που δεν μπορούμε ως φοιτητές και πολίτες να δεχτούμε, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλο περιθώριο να ολοκληρώσουν όλες τις μετεγγραφές μαζί ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα. Πλέον μας λένε ότι πιθανόν να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές στα μέσα Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως θα χάσουμε άλλο ένα εξάμηνο καθώς βγήκε ανακοίνωση ότι ξεκινάμε ηλεκτρονικές εξετάσεις στις 9 Ιουνίου.

Είναι κρίμα και αισχρό το να χάσουμε τόσα παιδιά 1 χρόνο από τη ζωή μας μόνο και μόνο επειδή η γραμματεία δεν προχωρά την διαδικασία. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου ακόμα και με το υπουργείο Παιδείας αλλά μας είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Αναμένουμε από τα «Φοιτητικά Νέα», την μεγαλύτερη φοιτητική ιστοσελίδα να δημοσιεύσει το θέμα μας προκειμένου να ασκηθεί πίεση σε όλους αυτούς που αγνοούν τελείως την ύπαρξη μας. Σας ικετεύουμε βοηθήστε μας να ακουστούμε και μην αφήσετε κάποιους να βάλουν 12 μαθήματα στην πλάτη μας.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr