Σημείωμα άφησε η φοιτήτρια που βρέθηκε νεκρή / Πιθανότατα προβληματιζόταν με τη σχολή της

Σημείωμα άφησε η φοιτήτρια που βρέθηκε νεκρή / Πιθανότατα προβληματιζόταν με τη σχολή της

Η αυτοκτονία της 23χρονης έχει συνταράξει τόσο την Πάτρα, όσο και τον τόπο καταγωγής της, την Αμαλιάδα. Η φοιτήτρια έδωσε τέλος στη ζωή της, στο σπίτι που νοίκιαζε... Η 22χρονη Α.Β. βρέθηκε κρεμασμένη από κουρτινόξυλο στο σπίτι που διέμενε στην οδό Θράκης, στην Πάτρα, από τον πατέρα της.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τι αναφέρει στο σημείωμα η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών που βρέθηκε νεκρή


Η 23χρονη φοιτήτρια έδωσε τέλος στη ζωή της, στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί που κάνουν έρευνα για την αυτοκτονία της, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τόσο το τελευταίο σημείωμα που έγραψε και άφησε στο διαμέρισμα που νοίκιαζε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, όσο και όλα όσα συνέβησαν στο ταξίδι που έκανε στην Αμαλιάδα, δυο μέρες πριν πάρει την απόφαση να γίνει αυτόχειρας. Τίποτα δεν μαρτυρούσε τις προθέσεις της. Στενοί συγγενείς και φίλοι, είχαν παρατηρήσει όπως λένε ότι ήταν στεναχωρημένη αλλά ουδέποτε την άκουσαν να κάνει άσχημες σκέψεις. Κανείς τους, δεν περίμενε αυτή την τραγική κατάληξη.

Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και πλέον οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων που προηγήθηκαν της αυτοχειρίας. Η 23χρονη φοιτήτρια καταγόταν από την Αμαλιάδα της Ηλείας και σπούδαζε στην Πάτρα. Ήταν κόρη επιχειρηματιών, που της είχαν νοικιάσει το σπίτι, στο οποίο βρέθηκε νεκρή.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία όχι μόνο στην Αμαλιάδα αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, καθώς η 23χρονη φοιτήτρια που σπούδαζε στην Πάτρα, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, ήταν ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, το βράδυ της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, η 23χρονη βρέθηκε κρεμασμένη από κουρτινόξυλο στο σπίτι που διέμενε στην οδό Θράκης, στην Πάτρα, από τον πατέρα της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, με τις πληροφορίες ωστόσο να αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείωμα από την ΕΛ.ΑΣ. το οποίο και εξετάζεται.

Η 23χρονη κοπέλα, γέννημα θρέμμα της Αμαλιάδας, σπούδαζε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι γονείς της, γνωστοί επιχειρηματίες της Αμαλιάδας, δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα, πως το παιδί τους επέλεξε αυτό το τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η νεαρή κοπέλα βρέθηκε τελευταία φορά στην Αμαλιάδα δυο μέρες πριν δώσει τέλος στη ζωή της, με άτομα του στενού οικογενειακού της κύκλου να κάνουν λόγο για μια μικρή αλλαγή της συμπεριφοράς της. Έδειχνε όπως λένε στενοχωρημένη, δίχως ωστόσο αυτό να τους προϊδεάζει για το τι θα ακολουθούσε.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα πως πιθανότατα προβληματιζόταν με τη σχολή της.

Όποιος γνώριζε την 23χρονη είχε πάντα ένα καλό λόγο να πει, αφού ήταν κοπέλα που δεν είχε δώσει αφορμή για το παραμικρό, ενώ άπαντες είναι συγκλονισμένοι και ουδείς μπορεί να πιστέψει τι έγινε.

Σχετικό άρθρο: Νεκρή εντοπίστηκε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών / Θρήνος στο Τμήμα

Εκατοντάδες φοιτητές με ψυχολογικά θέματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών / Ακόμα και αυτοκτονικές τάσεις

Επιτακτική ανάγκη η διασφάλιση της ψυχικής υγείας των φοιτητών μας

Πολλά τα περιστατικά αυτοκτονίας φοιτητών στην Πάτρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας και την αποτελεσματική δράση των αρμόδιων αρχών στα θέματα πρόληψης.

Σε μια περίοδο που η νεανική ψυχική υγεία βρίσκεται σε επίκαιρη συζήτηση, καλούνται οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη φοιτητική κοινότητα.

Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στο ύψος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα και να ενισχύσει με επιπλέον κονδύλια τις υπηρεσίες φοιτητικής-κοινωνικής μέριμνας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόληψη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των φοιτητών.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους τους φοιτητές.

Είναι καθήκον όλων μας να μεριμνήσουμε ώστε κανένας φοιτητής και φοιτήτρια να μην αισθάνεται μόνος/μόνη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Απαιτείται άμεση δράση επειγόντως και αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχητική αύξηση των περιστατικών και να προστατευθεί η ψυχική υγεία της νεολαίας μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr