Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια / ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια

Μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν χθες βράδυ - μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, για να στηρίξει τους φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, σε μια γιορτή αλληλεγγύης. 


Για περισσότερο από ένα μήνα φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικό προσωπικό στηρίζει τον αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το συντονιστικό δηλώνει έτοιμο ακόμα και για απεργίες διαρκείας. «Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινό αγώνα! Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση».

Υπενθυμίζεται ότι η φοιτητική πορεία της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ήταν μεγαλειώδης (η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια), με τους φοιτητές να διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι «δεν θα τους περάσει» σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σε αυτό το κλίμα, το Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με πολύμορφη δράση. Έτσι, νέα συλλαλητήρια δρομολογούνται για την επόμενη Πέμπτη, με τους φοιτητές να απευθύνουν πρόσκληση για κοινό συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και να εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα αγροτών και άλλων εργαζομένων.

@foititikanea Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια (10-11/02/2024) ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια vid Chris Avramidis #φοιτητικηζωη #φοιτητικανεα #foititikanea #καταληψεις ♬ original sound - Φοιτητικά Νέα®

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr