Γονέας Φοιτητών: Μεγάλη η ανησυχία για την εξεταστική / Να μην χαθεί το εξάμηνο

Γονέας Φοιτητών: Να δοθεί άμεσα λύση στο να γίνει η εξεταστική και να μην χαθεί το εξάμηνο

"Με αγωνία και προβληματισμό παρακολουθούμε την εξέλιξη των καταλήψεων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Διερωτώμαι όμως αν τα κλειστά ιδρύματα είναι η λύση στα προβλήματά μας. Τα πανεπιστήμια παράγουν γνώσεις και ιδέες. Αν είναι κλειστά ποιους εξυπηρετούν;

Όλοι μας γνωρίζουμε πως λειτουργούν όλοι οι εμπλεκόμενοι: Πανεπιστημιακοί, φοιτητικοί σύλλογοι, Υπουργείο.


Εμείς όμως οι γονείς που αναγκαζόμαστε από το υστέρημα μας να σπουδάσουμε τα παιδιά μας καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Το κλειστό Πανεπιστήμιο συμφέρει μόνο τους λίγους. Τα χιλιάδες παιδιά που περιμένουν αυτό το εξάμηνο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ποιος θα τα καταλάβει. Ποιος θα νιώσει τα χιλιάδες παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά διαβάζοντας για να είναι έτοιμα να δώσουν εξετάσεις και να μην επιβαρύνουν επιπλέον τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς; Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα μιας επιπλέον χρονιάς για τις σπουδές;

Σίγουρα η οικογένεια για την οποία πολλοί διατυμπανίζουν ότι γίνονται οι καταλήψεις.

Παρακαλούμε λοιπόν φοιτητές, καθηγητές, υπουργείο να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να γίνει η εξεταστική και με άλλους τρόπους να αγωνιστούν πραγματικά για το καλό της Δημόσιας Παιδείας.

Ευχαριστώ!

Αναγνώστης του «Φοιτητικά Νέα»

Γονέας δύο Φοιτητών που σπουδάζουν σε δύο διαφορετικές
πόλεις και ο οποίος καλύπτει τα έξοδα φοίτησης επί 2 και είναι ένας απλός υπάλληλος"

*τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr