Η ΠΚΣ για την επιστολή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Υπουργείο

Η ΠΚΣ για την επιστολή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Υπουργείο

Ανακοίνωση των Εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, με αφορμή την επιστολή της ΔΑΠ στον Υπουργό Παιδείας:

«Η ΔΑΠ αντί να στέλνει επιστολές με συκοφαντίες, να ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών!


Η παράταξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ας έρθει επιτέλους σε επαφή με την πραγματικότητα. Να ακούσει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές σε όλη την χώρα που συμμετέχουν μαζικά στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και στις Γενικές Συνελεύσεις απορρίπτοντας το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά τη συνέχεια του αγώνα τους για να διεκδικήσουν δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία. 

Η πλειοψηφία τον φοιτητών απαιτεί να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Αν η ΔΑΠ δεν μπορεί να το αντιληφθεί από τις μεγάλες διαδηλώσεις ας κοιτάξει τουλάχιστον τις δημοσκοπήσεις αυτών των ημερών που εμφανίζουν το 70% των φοιτητών να τοποθετείται αρνητικά για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Βέβαια ξέρουμε: ότι δεν φτάνει η ΔΑΠ το κάνει… «παράνομο»!

Δεν μπορούμε βέβαια να μην εντοπίσουμε περίεργες συμπτώσεις. Τη στιγμή που η ΔΑΠ στέλνει επιστολή στο υπουργείο για να καταγγείλει «παράνομες καταλήψεις», ανακοινώνεται κατ’ επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις… Όμως τους φοιτητές δεν τους τρομοκρατούν!

Καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη και η συντριπτική ήττα της ΔΑΠ στις Γενικές Συνελεύσεις μεγάλωσε το πρόβλημα της. Ήρθε η ώρα να παραδεχτούν την ήττα τους. Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους μέσα στον Γενάρη και φτάσαμε στα τέλη του μήνα με το νομοσχέδιο να έχει μείνει στα χαρτιά. Έτσι θα συνεχίσουμε και ας το πάρουν απόφαση.

Όσο για την «ανομία» και τις «αντιδημοκρατικές διαδικασίες» που επικαλείται η ΔΑΠ, μάλλον πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Η ίδια πρωτοστατεί σε ένα όργιο νοθείας αφού οι φοιτητές της έχουν γυρίσει την πλάτη. Καταγγέλλουμε συγκεκριμένα:

- Στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ η ΔΑΠ σε συνεργασία με την Διοίκηση της Σχολής κλείδωσε όλο το κτήριο της Σχολής, κατέβασε τα ρολά (!) και ακύρωσε την εξεταστική των φοιτητών (!!!) για να απαγορεύσει και να εμποδίσει την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης που είχε οριστεί τη συγκεκριμένη ημέρα!

- Στην Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ομάδα 20 στελεχών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ τραμπούκισε με απαράδεκτες ενέργειες και εκφράσεις τον πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου με στόχο να εμποδίσει τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου!

- Στην συνέλευση (που οργάνωσε μόνη της και νομιμοποίησε η ΠΑΣΠ) στην Ιατρική ψήφιζαν φοιτητές από άλλες σχολές της Αθήνας με επίδειξη πιστωτικής κάρτας!!!

- Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. η ΔΑΠ βάφτισε «συνέλευση» τη μάζωξη 80 ατόμων στο κεντρικό της τραπεζάκι όπου μοιράζονταν σημειώσεις και δια της βοής ο πρόεδρος της ΔΑΠ «ενέκρινε» την «πρόταση της ΔΑΠ» που όπως είναι κατανοητό ήταν και η… μοναδική πρόταση!

- Στην Γενική Συνέλευση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετείχαν κάποιοι τύποι που παρουσιαζόντουσαν σαν «εκπρόσωποι των φοιτητών» ενώ δεν ήταν καν φοιτητές και μάλιστα περασμένης ηλικίας...

- Στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου Νομικής η ΔΑΠ είχε βάλει μέσα στο αμφιθέατρο για να ψηφίσουν απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές που καμία σχέση δεν έχουν με το τμήμα της Νομικής!

Η ΔΑΠ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της πραγματικής μειοψηφίας μέσα στα ΑΕΙ. Οι φοιτητές μίλησαν!  Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει!  Καμία εισαγγελική έρευνα δεν τρομοκρατεί τους φοιτητές. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά!

Καλούμε τη ΔΑΠ να σταματήσει να συκοφαντεί τους φοιτητές. Να σταματήσει τη συμπαιγνία με διοικήσεις για να βάλει εμπόδια στην προσαρμογή της εξεταστικής με στόχο να εκβιάσει τους φοιτητές και τους αγώνες μας».

Η ΔΑΠ καλεί τον Πιερρακάκη να παρέμβει για τις καταλήψεις! / ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr