Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε φοιτήτρια!

Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε φοιτήτρια!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Οι γονείς, οι φίλοι και οι συμφοιτητές της είπαν το τελευταίο αντίο. Ανήμερα των γενεθλίων της κηδεύτηκε η 19χρονη φοιτήτρια Αϊσέ.

Ο οδηγός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την παρέσυρε και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη - Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά η οικογένεια. Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο αστυνομικός που παρέσυρε και σκότωσε τη 19χρονη Αϊσέ στην Ξάνθη. Μετά την ομολογία του αστυνομικού, ότι εκείνος είναι ο δράστης του τροχαίου δυστυχήματος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση.


Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Την διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στον Παλαιό Ζυγό Ξάνθης, με θύμα την 19χρονη φοιτήτρια Αϊσέ, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου αστυνομικού που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την εγκατέλειψε αιμόφυρτη, ζητά εδώ και τώρα η οικογένειά της.

Για τον λόγο αυτό μέσω του δικηγόρου τους Μιχαήλ Πατεράκη που μίλησε στο Πρώτο Θέμα κάνουν έκκληση προς όποιον γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια να την καταθέσει άμεσα στις Αρχές, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου που στέρησε την ζωή στην 19χρονη και βύθισε για πάντα την οικογένεια της στο πένθος:

«Θέλω να μεταφέρω την έκκληση της οικογένειας της 19χρονης Αϊσέ να διαλευκανθεί η υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται, να δικαιωθεί η μνήμη της. Το μεγάλο ερωτηματικό της οικογένειας είναι αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που αν χρησιμοποιούνταν υπέρ του παιδιού τους εκείνο θα παρέμενε στη ζωή. Η έκκλησή μας είναι αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποια πληροφορία ή αν υπάρχει υλικό από κάποια κάμερα που ίσως να μην την γνωρίζουμε και δεν έχει τεθεί υπόψιν των αρχών, να σπεύσουν άμεσα να τις προσφέρουν στις Αρχές. Η οικογένεια ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη το γρηγορότερο και να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει άμεσα να τελειώσει η έρευνα ώστε να κινηθεί η δίωξη».

19χρονη φοιτήτρια Αϊσέ

Για έξι ημέρες έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Την 19χρονη φοιτήτρια βοηθό φαρμακείου, που είχε βγει μια βόλτα με τον σκύλο της, εντόπισε αιμόφυρτη στο δρόμο άλλος διερχόμενος οδηγός, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τις αρχές. Το κορίτσι αρχικά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ άμεσα κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για διακομιδή στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Επί έξι ημέρες έδωσε γενναία μάχη, ώστε να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα χθες ν' αφήσει την τελευταία της πνοή.

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού αποκάλυψαν την εμπλοκή του

Την αποκάλυψη της εμπλοκής του αστυνομικού στο τροχαίο έκαναν οι συνάδελφοί του στο αστυνομικό τμήμα Γενισέας που υπηρετεί, όταν εκείνος παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη. Αρχικά, ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε εκείνος το αυτοκίνητο που παρέσυρε την κοπέλα και ότι ο ίδιος κάλεσε ασθενοφόρο. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα ίχνη πρόσκρουσης που βρέθηκαν στο συμβατικό υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε.

19χρονη φοιτήτρια Αϊσέ

Μετά την ομολογία του ότι προκάλεσε τον τραυματισμό της άτυχης κοπέλας, σε βάρος του σχηματίστηκε αρχικά δικογραφία για πρόκληση τροχαίου με εγκατάλειψη θύματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση. Πλέον, σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη και για ανθρωποκτονία, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ξάνθη: Ανήμερα των γενεθλίων της κηδεύτηκε η 19χρονη φοιτήτρια Αϊσέ

Ανήμερα των γενεθλίων της, είπαν το τελευταίο αντίο οι συγγενείς της στην Αϊσέ που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Ξάνθη όταν παρασύρθηκε από υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε αστυνομικός.

Η νεαρή, που χθες θα γινόταν 20 ετών, είχε βγάλει μία βόλτα το σκυλάκι της, στο χωριό Παλαιός Ζυγός, όταν συνέβη το δυστύχημα. Όταν εκείνο επέστρεψε μόνο του στο σπίτι, η μητέρα της κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί στην κόρη της.

Η Αϊσέ μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Καβάλας αλλά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από τη γενναία μάχη που έδωσε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr