Θάνατος φοιτήτριας ΑΕΝ / Τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά

Θάνατος φοιτήτριας ΑΕΝ / Τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά

Από τσίμπημα κουνουπιού με μολυσματική ασθένεια φέρεται να προκλήθηκε ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού.

Το τσίμπημα κουνουπιού με μολυσματική ασθένεια φέρεται να είναι αυτό που προκάλεσε το θάνατο της δόκιμης πλοιάρχου του εμπορικού ναυτικού που πέθανε σε ηλικία 20 ετών.


Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε από την Ινδία, όπου αρρώστησε, στην Αίγυπτο. Έπειτα, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και μετά σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου κατέληξε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση του θανάτου της 20χρονης (φοιτήτριας ΑΕΝ) Μαριάννας Τσίγκα σκόρπισε θλίψη στο εμπορικό ναυτικό και στην Κω, από όπου κατάγεται η κοπέλα. 

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι της 20χρονης την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω.

Τοπικά ΜΜΕ της Κω μετέδωσαν ότι η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα ήταν φοιτήτρια της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, και βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

Χρήστος Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση.

Οδύνη για τον ξαφνικό θάνατο της (Μαριάννας Τσίγκα) φοιτήτριας της ΑΕΝ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr