Φοιτητές ΑΣΤΕΚ: Τι θα γίνει με την ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ

Φοιτητές ΑΣΤΕΚ: Τι θα γίνει με την ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ

"Οι ΑΣΤΕ έχουν παραμείνει οι μόνες ανώτερες Σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα ζήτημα που έχει λυθεί για τις Αστυνομικές Σχολές, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις Ορθόδοξες Ακαδημίες, τις Ακαδημίες Πυροσβεστικής, τις Σχολές Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ταλανίζει ακόμα τις Σχολές μας που με εφτά εξάμηνα σπουδών και εννιά μήνες πρακτικής άσκησης απονέμουν πτυχίο επιπέδου ΙΕΚ, ενώ μάλιστα ο τουρισμός αναγνωρίζεται από όλους ως η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Εμείς, οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ, δεν διαφέρουμε σε τίποτε από τους υπόλοιπους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" τονίζουν στη νέα επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη οι φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Εκπαίδευσης Κρήτης.

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης που εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα» από τον πρόεδρο του συμβουλίου Νικόλαο Βασιλειάδη:


"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέλουμε καταρχήν με την ευκαιρία της παρούσας να σας ενημερώσουμε ότι με τη μέριμνα του Υπουργείου Τουρισμού και τη βοήθεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ήδη βαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα υλοποίησης των μαθημάτων στις δύο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) με μεθόδους σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τις σπουδές μας χωρίς κίνδυνο και διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο σπουδών μας.

Ωστόσο, και παρότι αναγνωρίζουμε ότι αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη για σας, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ότι καταβάλλετε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσετε την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας όρθιες στις δύσκολες αυτές ώρες, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε την προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την προσωπική σας δέσμευση μετεκλογικά ως Πρωθυπουργός και να κάνετε πράξη την ανωτατοποίηση των Σχολών μας.

Οι ΑΣΤΕ έχουν παραμείνει οι μόνες ανώτερες Σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα ζήτημα που έχει λυθεί για τις Αστυνομικές Σχολές, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις Ορθόδοξες Ακαδημίες, τις Ακαδημίες Πυροσβεστικής, τις Σχολές Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ταλανίζει ακόμα τις Σχολές μας που με εφτά εξάμηνα σπουδών και εννιά μήνες πρακτικής άσκησης απονέμουν πτυχίο επιπέδου ΙΕΚ, ενώ μάλιστα ο τουρισμός αναγνωρίζεται από όλους ως η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Εμείς, οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ, δεν διαφέρουμε σε τίποτε από τους υπόλοιπους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα, οι ΑΣΤΕ τα τελευταία χρόνια, έχουν τις υψηλότερες βάσεις ανάμεσα στα άλλα, συναφή με τον τουρισμό, προγράμματα σπουδών, ωστόσο αισθανόμαστε ότι εξαπατηθήκαμε στην επιλογή μας, καθώς το σύστημα μας αντιμετωπίζει σαν παιδιά κατώτερου Θεού. Το οξύμωρο δε είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει το πρόγραμμα σπουδών μας σαν ισότιμο με πτυχίο Πανεπιστημίου και έχει απονείμει στην ΑΣΤΕΚ από το 2014 τον Πανεπιστημιακό χάρτη ERASMUS+, εντάσσοντας την στο πρόγραμμα σαν ισότιμο μέλος των Πανεπιστημίων. Δηλαδή, αναγνωρίζει το πτυχίο μας η Ευρώπη και δεν το αναγνωρίζει η χώρα μας!

Γνωρίζουμε την κρισιμότητα και την σοβαρότητα των ημερών, ωστόσο ελπίζουμε πως θα φροντίσετε να σταματήσει η κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος μας, άλλως θα πρέπει να αναζητήσουμε έτερους τρόπους διεκδίκησης των νόμιμων δικαιωμάτων μας."

Το ΔΣ του Συλλόγου των Σπουδαστών της Ανώτερης Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.)

Ο Πρόεδρος: Νικόλαος Βασιλειάδης

Η Αντιπρόεδρος: Ίριδα Παύλου

Ο Γραμματέας: Τομα Βαλεντίνο

Η Ταμίας: Τσούτσα Χαρούλα

Τα Μέλη: Μαντζάρρι Παύλος, Μικρώνης Γιώργος, Αλίγια Έσμεραλντ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr