Ιδρυμα Κρατικων Υποτροφίων: 300 θέσεις επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης

Την ευκαιρία να προσληφθούν σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 300 αριστούχοι, υπότροφοι του ΙΚΥ, σύμφωνα με νέο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Οι αριστούχοι θα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Οι 300 αριστούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για διάστημα έως δύο ετών, παράληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, και στη συνέχεια να προσληφθούν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για ακόμα δύο έτη. Μάλιστα, οι υπότροφοι θα λαμβάνουν τροφεία 500 ευρώ μηνιαίως για δύο έτη και δίδακτρα μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως.

Οι νέοι θα απασχοληθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Για τον σκοπό αυτόν θα ανακοινώνει ένα μείγμα γενναίων κινήτρων και χρηματοδοτικών διευκολύνσεων, με τους πόρους να προέρχονται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια του προγράμματος θα ξεπερνά τον μέσο όρο αντίστοιχων δράσεων και στόχος είναι η επιδότηση να είναι διετής. Μάλιστα θα υπάρχει και δίχτυ προστασίας για τους νέους, καθώς μετά τη λήξη της επιδότησης η επιχείρηση καλείται να διατηρήσει τις θέσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με απώτερο στόχο να δημιουργηθούν σταθερές θέσεις εργασίας.

Δικαιούχοι

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι θα πρέπει:

  • να έχουν ελληνική ιθαγένεια
  • να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ισότιμου της αλλοδαπής με βαθμό ίσο ή ανώτερο του 7,00
  • να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
  • να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2) της Αγγλικής
  • να μην εργάζονται σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα από την έναρξη της χρηματοδότησης

Το πρόγραμμα

Στο πρώτο στάδιο της δράσης, οι αριστούχοι θα παρακολουθήσουν μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης με διάρκεια 18 έως 24 μήνες, με παράλληλη πρακτική άσκηση.

Στους υποτρόφους θα χορηγούνται:

α. Μηνιαία τροφεία 500 ευρώ

β. Δαπάβες για τα καθαρά πανεπιστημιακά δίδακτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, έως 3.000 ευρώ ετησίως. Τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορά βιβλίων ή εξοπλισμού.

Στο δεύτερο στάδιο, οι υπότροφοι θα εργαστούν με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για δύο έτη, με οικονομικές παροχές ανάλογα με την εκάστοτε συμφωνία εργαζομένου – εργοδότη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr