Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Τι δηλώνουν οι φοιτητές

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Τι δηλώνουν οι φοιτητές

Κατάληψη Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών και ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου, από Τρίτη 9/4 έως Τετάρτη 10/4, πραγματοποιούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Αρκετοί φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησαν στην κατάληψη των Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου διαμαρτηρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου για το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και για την πόλη της Τρίπολης, που ετοιμάζει για ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, 


Οι φοιτητές δήλωσαν την οξύτατη δυσαρέσκεια τους για την προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου προς τις - τεκμηριωμένες - απόψεις του Ιδρύματος τους, αλλά και για την έλλειψη ακαδημαϊκών κριτηρίων στο νέο νομοσχέδιο.

Το απόγευμα την Τρίτη 9/4/2019 θα πραγματοποιηθεί πορεία από την Πλατεία Πετρινού, προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, μία ώρα πριν την έναρξη του, με σκοπό την ηχηρή ανάδειξη των αιτημάτων τους στην καρδιά της πόλης και το δυναμικό παρόν της φοιτητικής κοινότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος οι φοιτητές ανέφεραν στο Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "δεν λέμε, απλά, ένα ηχηρό Όχι στην υποβάθμιση του Τμήματος μας. Αλλά, ένα ηχηρό Ναι στην Πολυτεχνική Σχολή, πενταετούς φοίτησης, με έδρα την Τρίπολη. Και σύμμαχος μας, απέναντι στα επικοινωνιακά τεχνάσματα και στις στρατηγικές υποβάθμισης, η θέληση μας, για ένα καλύτερο αύριο, και τα επιχειρήματα μας."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr