Πανεπιστήμιο Πατρών: Η ασφάλεια των φοιτητών και εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Πρυτανικής Αρχής

Η ασφάλεια των φοιτητών και εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθημερινά δραστηριοποιούνται εκτός από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, πολλοί επισκέπτες μέσω των περιπάτων αλλά και των εκπαιδευτικών εκδρομών, σχολικών και μη, που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του.

Έτσι, η αυξανόμενη επισκεψιμότητα σε συνδυασμό με την ανάγκη κατοχύρωσης της ασφάλειας όλων όσων κινούνται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών κινητοποίησε την Πρυτανική Αρχή για ακόμη μία φορά. Για αυτό το λόγο ο Διευθυντής Προγραμμάτων ATLS και Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Μιχαήλ Σταυρόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του προσέφεραν ευγενικά τις γνώσεις τους για την εκπαίδευση του προσωπικού φύλαξης του Πανεπιστημίου Πατρών  για την άμεση δυνατή παρέμβαση του προσωπικού και παροχή των πρώτων βοηθειών μέχρι την προσέλευση των αντίστοιχων δυνάμεων. Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας έλαβε χώρα στους χώρους του ATLS στο Ιατρικό Τμήμα στις 10,17 & 18 Φεβρουαρίου 2024. Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα αφορούσαν τη βασική υποστήριξη ζωής, αναζωογόνησης και αντιμετώπισης αιμορραγιών και λοιπών έκτακτων και κρίσιμων καταστάσεων, βάση των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.   


Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στον κ. Σταυρόπουλο όπως και στο επιτελείο του.
Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η ασφάλεια των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αλλά και των φίλων επισκεπτών της, αποτελεί για την Πρυτανική Αρχή πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα των δράσεων της όπως φανερώνεται από το έργο που παράγει και ως προς αυτούς τους άξονες για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος αλλά και την ασφαλή καθημερινότητα όλων.

Διασωληνωμένη η φοιτήτρια του Παν. Πατρών που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα / Ποια τα συμπτώματα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr