Φοιτητές δείτε πως θα είναι το νέο ΚΤΕΛ Αχαΐας / ΕΙΚΟΝΕΣ

Φοιτητές δείτε πως θα είναι το νέο ΚΤΕΛ Αχαΐας

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες της περιοχής

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, στο κτιριακό συγκρότημα των πρώην Μύλων του Αγίου Γεωργίου. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, έχει προχωρήσει σημαντικά και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.


Ο νέος σταθμός θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Θα φιλοξενήσει όλα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με προορισμό εκτός Αχαΐας, προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας.

Επιπλέον, ο νέος σταθμός θα περιλαμβάνει ένα μίνι εμπορικό κέντρο με καταστήματα λιανικής πώλησης και μαγαζιά εστίασης. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει με σεβασμό στον παραδοσιακό βιομηχανικό χαρακτήρα του συγκροτήματος των πρώην Μύλων του Αγίου Γεωργίου, έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία του κτιρίου.

Η ολοκλήρωση του νέου τερματικού σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για τις συγκοινωνίες της περιοχής. Θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των επιβατών, θα αυξήσει τις συνδέσεις με άλλες πόλεις της Ελλάδας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της Πάτρας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο νέος σταθμός είναι ένα έργο που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, αλλά και για την ίδια την πόλη, αναδεικνύοντας μέσα από αυτό την όλη περιοχή. Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς το επιβατικό κοινό, κάτι που αποτελεί τον βασικό στόχο και γνώμονα που έχουμε».

Τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr